Pārlekt uz galveno saturu

Vides un būvzinātņu fakultātes inženieri saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

18. jūnijā diplomus saņēma 76 zemes pārvaldības un mērniecības, vides un ūdenssaimniecības un būvniecības inženieri, no kuriem 52 veiksmīgi absolvējuši LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) pamatstudiju programmas, bet 24 absolvējuši augstākā līmeņa studiju programmas.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, diplomu izsniegšana tika organizēta pēc plūsmas principa, nosakot katras studiju programmas absolventu konkrētu ierašanas laiku Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Šogad jaunos nozares profesionāļus īpašā video sveicienā (pieejams raksta beigās) uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadība – rektore Irina Pilvere un studiju prorektors Aigars Laizāns, kā arī Vides un būvzinātņu fakultātes dekāns Armands Celms.

Uzrunājot absolventus video sveicienā, LLU rektore Irina Pilvere saka: "Mūsu universitāte ir vieta, kur jau neskaitāmas paaudzes ir ieguvušas augstāko izglītību dažādās jomās. Šeit jūs iegūstat arī draugus un sadarbība ar viņiem paliek visa mūžā garumā. Absolventu reitingos mēs redzam, ka mūsu absolventi ir pieprasīti, kā arī nozarē strādājošie saņem arī augstāku atalgojumu par vidējo. Jūs fakultātē esiet ļoti dažādi inženierzinātņu profesiju pārstāvji – būvnieki, vides inženieri un zemes ierīkotāji - un šīs profesijas Latvijas darba tirgū ir ļoti pieprasītas. Novēlu ikvienam rast savu sapņu piepildījumu!"

Diplomus saņēma fakultātes senākās specialitātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Zemes ierīcība un mērniecība" 11 absolventi, kuri ieguva bakalaura grādu zemes ierīcībā un mērniecībā un zemes ierīcības inženiera kvalifikāciju. Komisija kā labākos noslēguma darbus atzina trīs - Sindijas Burmikas "Grīziņkalna parka teritorijas plānojums rekreācijas vajadzībām" (darba vadītāja: lektore, Mg.oec. Aina Plabinska), Madaras Pudānes "Nekustamā īpašuma "Linumi" būvju īpašumtiesību sakārtošana" (darba vadītāja: docente Maija Bērziņa) un Melānijas Jakstevičas "Iekštelpu 3D modeļa izveide LLU Vides un būvzinātņu fakultātē" (darba vadītājs: profesors, Dr.sc.ing.  Armands Celms).

12 studenti kļuva par profesionālā bakalaura studiju programmas "Vide un ūdenssaimniecība" absolventiem, iegūstot profesionālo bakalaura grādu vides saimniecībā un vides inženierzinātnē un vides inženiera kvalifikāciju. No viņiem divas absolventes tika īpaši izceltas kā labākās diplomprojektu darba autores - Paula Eihe "Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 6. autobusa parka lietus, sadzīves un ražošanas notekūdeņu kanalizācijas sistēmas pārbūves projekts" (darba vadītāja: docente Inga Grīnfelde) un Lāsma Lūcija Vēbere "Ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu pārbūves projekts Juglas apkaimē Rīgā".

Savukārt būvniecības nozares speciālistu pulkam pievienojās 29 absolventi. No tiem 21 absolvēja profesionālā bakalaura studiju programmu "Būvniecība", iegūstot profesionālā bakalaura grādu būvniecībā un būvinženiera kvalifikāciju, seši - 1. līmeņa profesionālās studiju programmas "Būvniecība", iegūstot būvdarbu kvalifikāciju,  un divi - 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Būvniecība", iegūstot būvinženiera kvalifikāciju. Kā labākie noslēguma darbu autori no profesionālā bakalaura studiju programmas "Būvniecība" tika atzīti - Didzis Lipšāns "BIO graudaugu pārslu un pastas ražotne Dobelē", Kristens Kuļevskis "Daudzstāvu dzīvojamā ēka Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, Oskars Puļķis "Tirdzniecības centrs Iecavā", Paula Grundmane "Mūzikas un mākslas skola Carnikavā", Evelīna Mirbaha "Mēbeļu ražotne, biroju telpas un noliktava Kuldīgas novadā" un Ilze Buceniece „Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Cēsīs”, no 1. līmeņa profesionālās studiju programmas "Būvniecība" komisija kā labākos darba autorus atzina -  Aivaru Liepu "Noliktavas ēka Kandavā" un Nauri Ligeiki "Ražošanas ēka Krāslavā" un no 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Būvniecība" atzinīgi tika novērtēts Andra Balaško "Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Ganību ielā 182, Liepājā" noslēguma darbs.

Tāpat diplomi tika izsniegti akadēmiskās maģistra studiju programmas "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes" 14 absolventiem, kuri ieguva inženierzinātņu maģistra grādu  specializāciju virzienos "Hidrotehnika un ūdenssaimniecība", "Vides inženierzinātne", "Ģeodēzija" un "Zemes pārvaldība". Komisija kā labākos atzīmēja piecus darbus – Daces Haides Dzelzkalējas "Zemes ierīcības nozīme Madonas novada zemes ilgtspējīgā izmantošanā", Sintijas Cegeles darbu "Dzelzceļa infrastruktūras projekta Rail Baltica vienota ģeodēziskā tīkla pamatojums", Agneses Kārkliņas darbu "Deformāciju noteikšanas metodes būvju celtniecības un ekspluatācijas periodā", Karīnas Zaharānes darbu "Lietusūdens savākšana un atkārtota izmantošana dzīvojamo māju rajonos – Jūrmalā" un Anetes Annas Zālīte darbu "Augsnes apstrādes un audzētās kultūras ietekme uz SEG emisijām māla augsnēs".

Noslēgumā diplomus saņēma arī desmit profesionālā maģistra studiju programmas "Būvniecība" absolventi, iegūstot profesionālo maģistra grādu būvniecībā. Komisija kā labāko atzīmēja Mareka Boktas darbu "Fibrobetona mehānisko īpašību raksturvērtību noteikšana un pielietošana konstrukciju projektēšanā".

Vides un būvzinātņu fakultātes dekāns Armands Celms video sveicienā absolventiem teic: "Šodien ir svētki jums un jūsu ģimenei. Šodien jūs saņemat diplomus, kas arī apliecina jūsu pacietību, radošumu un domu lidojumu noslēguma darbu izstrādāšanā. Mīļie absolventi, jūs esat izvēlējušies iet ne to vieglāko ceļu, apgūstot sarežģītas profesijas, Latvijas tautsaimniecībai jūs esat nozīmīgs papildinājums un mūsu valstī jūs esat vajadzīgi ar savu degsmi, aizrautību un uzdrīkstēšanos. Esiet turpmāk drosmīgi dažādu grūtību priekšā, speriet platu soli pretim nākotnes iespējām!"

Kopumā šogad Vides un būvzinātņu fakultāti absolvēja 110 jaunie speciālisti un daļa no viņiem augstākās izglītības diplomus ieguva ziemas izlaidumā. Kā nākamie diplomus saņems 21. jūnijā Pārtikas tehnoloģijas fakultāte un Meža fakultāte, 22. jūnijā Tehniskā fakultāte un Lauksaimniecības fakultāte, taču diplomu izsniegšana noslēgsies  23. jūlijā ar Veterinārmedicīnas fakultāti.

Fotogrāfijas lejupielādēt iespējams šeit.

LLU vadības un Vides un būvzinātņu fakultātes dekāna video sveiciens absolventiem

Pievienots 18/06/2021