Skip to main content

Digitālā globālā sadarbība biogāzes nozarē (DiBiCoo) (HOR8)

H2020
Project number
857804
Department code
HOR8

DiBiCoo projekta ietvaros tiks veicināts dialogs starp biogāzes importēšanas un eksportēšanas valstīm, zināšanu pārnese un pieredzes apmaiņa ar mērķi uzlabot vietējā reģiona politikas, kas atļautu palielināt mērķa valstu iesaistīšanos vietējā tirgū. DiBiCoo identificēs piecus demonstrācijas scenārijus līdz investīciju posmam katrā no 5 importētājvalstīm.

Projekta īstenošanā iesaistīti 13 partneri no Vācijas, Austrijas, Beļģijas, Indonēzijas, Etiopijas, Argentīnas, Dienvidāfrikas, Ganas un Latvijas.

Projekta koordinators: DEUTSCHE GESELLSCHAFT FUR INTERNATIONALE ZUSAMMENARBEIT (GIZ) (Vācija).

The role of the institution in the project
Projekta partneris
Cooperation partners
Vācija, Austrija, Beļģija, Indonēzija, Etiopija, Argentīna, Dienvidāfrika, Gana
Project start date
Project end date
Projekta mērķis

Atbalstīt Eiropas biogāzes/biometāna industriju, sagatavojot tirgu ilgtspējīgo tehnoloģiju eksportam no Eiropas uz jaunattīstības valstīm Āfrikā, Āzijā un Dienvidamerikā. Projekta aktivitātes palīdzēs mazināt SEG emisijas un palielināt atjaunojamās enerģijas ražošanu.

Planned activities and results

Projekta aktivitātes paredz digitālās sadarbības partneru piemeklēšanas platformas izstrādi, par ko atbildēs LLU, un klasisko kapacitātes attīstības mehānismu izveidi, lai uzlabotu tīklošanas, informācijas un tehnisku/finansiālu kompetenču koplietošanu.

Project budget

Projekta īstenošanas kopējais budžets ir EUR 2 998 181, 25. LLU (kā partnera) budžeta daļa ir EUR 188 375,00, un tā tiek finansēta no EK budžeta.

dibicoo

Scientific leader
Aleksejs Zacepins
Attachment Size
Oficiālā projekta preses relīze Nr.1 1.69 MB
Project keywords
DiBiCoo, digitālā sadarbība, biogāze, SEG emisijas, atjaunojamā enerģija
Submitted on: 06/10/2019