Skip to main content

Ilgtspējīgās aprites bioekonomikas attīstības veicināšana Centrālās un Austrumeiropas valstīs (BIOEASTsUP) (HOR9)

bioeastsup
H2020
Project number
862699
Department code
HOR9

BIOEAST iniciatīva tiks atbalstīta, iesaistot attiecīgās ieinteresētās personas, akcentējot ilgtspējīgu apļveida bioekonomiku Centrālās un Austrumeiropas valstu valdību darba kārtībā, uzlabojot makroreģionālās sadarbības formātus ar lauksaimniecības un pārtikas nozares pakārtotajām un augšējām saitēm, kā arī atbalstot valstu bioekonomikas stratēģiju attīstību.

Projekta koordinators: INSTYTUT UPRAWY NAWOZENIA I GLEBOZNAWSTWA, PANSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY (Polija)

The role of the institution in the project
Projekta partneris
Cooperation partners
21 partneris: Polija, Polija, Polija, Ungārija, Čehija, Ungārija, Bulgārija, Igaunija, Latvija, Latvija, Lietuva, Slovākija, Slovēnija, Slovēnija, Horvātija, Somija, Vācija, Rumānija, Polija, Ungārija, Bulgārija
Project start date
Project end date
Projekta mērķis

Projekta BIOEASTsUP vispārējais mērķis ir atbalstīt BIOEAST iniciatīvu, īstenojot tās Vīziju 2030. gadam un Rīcības plānu 11 Viduseiropas un Austrumeiropas (CAE) pārejai uz bioekonomiku.

Planned activities and results

Projekts sekmēs BIOEAST iniciatīvu, lai kļūtu par pētniecības un inovāciju, lauku attīstības un citu politikas virzienu katalizatoru bioekonomikas attīstībā CAE, izveidojot labvēlīgu starpnozaru sistēmu ilgtspējīgai biomasas potenciāla izmantošanai.

Project budget

Projekta īstenošanas kopējais budžets ir EUR 2 999 837,50. LLU (kā partnera) budžeta daļa ir EUR 143 625,00 , un tā tiek finansēta no EK budžeta.

Scientific leader
Aleksejs Nipers
Project keywords
BIOEAST iniciatīva, cirkulārā bioekonomika
Submitted on: 07/10/2019