Pārlekt uz galveno saturu

Graudu pārslu maisījumi "Musli Graci" (SIA "Felici")

Attēla autors: No LLU arhīva

PRODUKTS

SIA “Felici” ražo īpašu, uzturvielām bagātu musli – GRACI, kas tapis sadarbībā ar LLU. Musli “Graci” sastāvu var saukt par ekskluzīvu – tajā ir ne tikai daudzas jau pierastās musli sastāvdaļas, bet arī tritikāle, kailgraudu mieži, spelta, linsēklas, upenes, ķirbji un topinambūrs. Unikāla ir arī visu sastāvdaļu pārstrāde, kas palīdz produktam būt īpaši vērtīgam – musli sastāvā ir diedzēti un smalcināti pilngraudi, placināti un mikronizēti pilngraudi, kā arī žāvēti un smalcināti pilni augļi.

IDEJA

Pēc ģimenes nodibināšanas uzņēmēja Alise Balgalve sāka pastiprināti interesēties par veselīgu pārtiku. Saprotot, cik ļoti svarīga ir produktu pārstrāde, lai tie spētu saglabāt savu uzturvērtību, lai ēdiens būtu funkcionāls, diētisks, viegli pagatavojams, garšīgs un ilgi uzglabājams, viņa nolēma pievērsties musli. Lai gan veikali piedāvā daudz dažādu maisījumu ar musli nosaukumu, uzņēmējai bija skaidrs, ka patiesībā tā ir brīva niša, un līdz ar to aizsākās uzņēmējas aktīvs darbs pie produktu izstrādes.

SADARBĪBA

Uzņēmēja vērsās LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē un Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrā, lai rastu visoptimālākos risinājumus receptūru pilnveidošanai, garšas nianšu testēšanai, analīžu veikšanai, ka arī konsultētos par piemērotākajiem iepakojuma risinājumiem uzglabāšanas laikā. Uzņēmēja atzīst, ka veiksmīga sadarbība devusi būtisku ieguldījumu produktu sērijas tapšanā. Sadarbība ar LLU speciālistiem aizvien turpinās.

REZULTĀTS

Šobrīd produkti nopērkami dažādās tirdzniecības vietās, un Rimi lielveikalu tiklā Latvijā. Produkti ieguvuši apbalvojumu “Labākais iepakojums Latvijā 2012”.

Pievienots 22/12/2016