Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedalās izstādē "Pavasaris 2018" Rāmavā

Attēla autors: No LLU arhīva

No 5. līdz 7. aprīlim Izstāžu kompleksā Rāmava notiks 26. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstāde “Pavasaris 2018”, kas pulcēs lauksaimniekus, uzņēmējus un interesentus. Izstādi organizē SIA A.M.L. sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju.  Izstādes ģenerālsponsors banka Citadele.

Izstādes mērķis ir veicināt reģionu attīstību, nodrošinot pieredzes apmaiņu, popularizējot lauksaimniecību un ar to saistītās jomas, kā arī veicināt aizvien efektīvāku saimniekošanu Latvijas laukos.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes stendu organizē LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK). 

LLU stendā aktīvi piedalās SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola", popularizējot izglītības iespējas, sniedzot daudzpusīgu iespēju nozaru speciālistiem atrast noderīgu informāciju un materiālus, iegūt jaunas idejas ikdienas darbam un citus praktiskus risinājumus vienuviet.

Izstādes plānotajos semināros piedalīsies LLU Lauksaimniecības fakultātes lektore - Dr.agr. Dzidra Kreišmane par tēmu – “Klimata izmaiņu ietekme uz lauksaimniecību Latvijā”.

Savukārt par tēmu – “Pupas un zirņi kā proteīnbarība slaucamo govju un broilercāļu barības devā” – iepazīstinās Agroresursu un ekonomikas institūta Priekuļu pētniecības centra vadošā pētniece – Baiba Ošmane un tēmu – “Zirņu un pupu izmantošana lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanā – ekonomiskie aspekti” – iepazīstinās Agroresursu un ekonomikas institūta vadošā pētniece Dr.oec. – Sallija ceriņa.

Jāpiebilst, ka uzņēmēji tiek informēti arī par vairākiem LLU īstenotajiem projektiem, un to ietvaros veiktajiem pētījumiem, piemēram:

Valsts Pētījumu Programma (2014.-2017.) "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)" 4. virziena apakšvirzienā "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā" (4.2. apakšvirziens).

Izstādes apmeklētājiem ir unikāla iespēja iepazīties  ar  EJZF projekta” Strukturētas zivju masas (farša) ražošana no Baltijas jūras zivīm (reņģes un brētliņas) un tā izmantošana zivju produktos”, Nr. 16-00-F01101-000005. izstrādnēm.

Pievienots 03/04/2018