Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" pārliecinoši uzvar HK "Lido"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē “Zemgale/LLU” pārliecinoši pieveica HK “Lido” ar rezultātu 2:7 (1:2; 0:3; 1:2). Šī spēle bija īpaša komandas uzbrucējam Raivim Kurniginam, kuram tā bija 300 pēc kārta Latvijas augstākā hokeja līgā. Atmiņā tā paliks arī “Zemgale Juniors” uzbrucējam Kristeram Braunam un aizsargam Danielam Goršanovam, kuriem tā bija debija Optibet hokeja līgā

“Zemgale/LLU” spēlē startēja bez septiņiem spēlētājiem un galvenā trenera, kuri pārstāvēja Latviju nacionālā valstsvienībā, startējot “Olympic Legacy Cup 2019” turnīrā Dienvidkorejā. Šī apstākļa dēļ jelgavnieku sastāvā debitēja “Zemgale Juniors” spēlētāji Kristers Brauns un Daniels Goršānovs. Papildus pamatsastāvā tika iekļauti uzbrucēji Jānis Kārkliņš, Aleksandrs Novikovs, Kristaps Millers un vārtsargs Nikita Montvids. Līdz ar to “Zemgale/LLU” sastāvs bija pilnībā gatavs spēlei, atšķirībā no “Lido”, kuru sastāvā bija vien piecpadsmit cilvēki, kuri pat nevarēja sastādīt pilnus trīs pieciniekus.

“Zemgale/LLU” komandu vadīja galvenā trenera palīgs Igors Ļebedevs, kurš deva spēlētājiem noteiktus uzdevumus, kurus viņiem bija jāizpilda, gatavojoties izslēgšanas spēlēm. Lielākais pretinieks jelgavniekiem bija vien viņi paši un viņu sniegums, ar kuru viņi cīnījās visas spēles garumā. Spēles vadība bija “Zemgale/LLU” pusē visu spēli. Pirmos vārtus jelgavnieki guva jau 23 sekundē, kad no zilās līnijas ripu vārtos ieraidīja aizsargs Danil Dolgushkin – 0:1. Dolguškinam šie bija pirmie gūtie vārti regulārā čempionātā, pēc četrām rezultatīvām piespēlēm septiņās iepriekšējās spēlēs. Sestajā minūtē, jelgavnieki būdams vairākumā, ļāva “Lido” uzbrucējiem izveidot ātru pretuzbrukumu, kuru viņi noslēdza ar leģionāra Egor Kozhevnikov gūtiem vārtiem – 1:1. Trīspadsmitā minūtē, pēc Kristera Brauna piespēles, uzbrucējs Aleksandrs Novikovs atjaunoja “Zemgale/LLU” vadību rezultāta – 1:2. Kristeram Braunam šī bija pirmā rezultatīvā piespēle viņa debijas spēlē Latvijas hokeja augstākā līgā.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēlētāji labāk iejūtas jaunos piecinieku virknējumos un spēja gūt trīs vārtus. Trešajā trešdaļas minūtē vārtus guva Rūdolfs Prūsis – 1:3. Piektajā minūtē pēc Matīsa Gelaža un Māra Mieža piespēlēm, vārtus guvu uzbrucējs Kristaps Millers – 1:4. Divas minūte līdz otrās trešdaļas beigām, pēc Raivja Kurnigina un Rustama Begova piespēlēm, ripu vārtos ietrieca Māris Miezis – 1:5. Trešdaļas vidū “Zemgale/LLU” palika bez viena aizsarga, jo Aleksejs Popovs guva traumu un nevarēja turpināt spēli.

Trešās trešdaļas 28 sekundē, pēc leģionāru Danil Dolgushkin un Ivan Rybchik piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja aizsargs Rinalds Rosinskis – 1:6. Jelgavnieki turpināja kontrolēt spēles gaitu, bet brīžiem mēģināja atrast pārāk sarežģītus vārtu gūšanas risinājumus, kuri nepadevās un lika viņiem dusmoties uz sevi. Trešdaļas vidū tas noveda pie vēl viena ātra “Lido” pretuzbrukuma, kurā vārtus guva krievu leģionārs Arslan Yarullin – 2:6. Trešdaļas pēdējā minūtē uzbrucējs Ēriks Ozollapa, pēc Mārtiņa Mežuļa piespēles, izgāja viens pret viens ar vārtsargu Antonu Naumovu un guva pēdējos vārtus šajā spēlē – 2:7. Uz Naumova vārtiem jelgavnieki spēles laikā izdarīja 47 metienu, bet “Lido” uz Reiņa Petkus sargātiem vārtiem meta 28 reizes.

Par spēles labāko spēlētāju “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts uzbrucējs Valentīns Feoktistovs, bet īpaši tika atzīmēts uzbrucējs Raivis Kurnigins, kuram šī bija 300 spēlē Latvijas augstākā hokeja līgā un 200 spēle “Zemgale/LLU” sastāvā. Šajās spēlēs Kurnigins guva 47 vārtus un izdarīja 244 rezultatīvās piespēles, kopā gūstot 291 rezultativitātes punktu.  

Pievienots 10/02/2019