Pārlekt uz galveno saturu

Aicina pieteikties konkursam "Sējējs 2019"

Attēla autors: No LLU arhīva

Zemkopības ministrijas sadarbībā Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA), Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļu (LZA LMZN) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) organizē konkursu "Sējējs 2019", tas ir ikgadējs pasākums, kura mērķis ir noteikt labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā.

Par konkursa dalībnieku nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” var būt, ja ir dota informācija par darbu ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā:

  1. zinātnieks vai zinātnieku grupa, kuru zinātniskā darba rezultāti vai izstrāde, ir ieviesta praksē ražojošā uzņēmumā, zemnieku saimniecībā, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajā sabiedrībā, vai noteiktā lauku reģionā vai ražošanas nozarē;
  2. zinātnieks vai zinātnieku grupa, kuru zinātniskā darba rezultāti vai izstrāde ir inovatīva, apsteidzot pašreizējās izplatītākās aktualitātes lauksaimniecības praksē un papildinot nozaru aktualitāšu zinātnisko pamatojumu;
  3. jaunais zinātnieks, kurš ne vairāk kā pirms trim gadiem zinātniskā vadītāja vai konsultanta vadībā sekmīgi aizstāvējis promocijas darbu un sekmīgi turpina sākto zinātniskā darba virzienu.

Par konkursa dalībnieku nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” drīkst pieteikt:

  1. 1. apakšpunkta kritērijiem atbilstošu dalībnieku var izvirzīt ražojošs uzņēmums, zemnieku saimniecība, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas, LLMZA vai LLU;
  2. 2. un 3. apakšpunkta kritērijiem atbilstošu dalībnieku var izvirzīt lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas, LLMZA vai LLU.

Lai konkursa dalībnieku pieteiktu dalībai konkursā nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas”, līdz 31.  maijam LLMZA/ LZA LMZN uz e-pastu: lmzn@lza.lv elektroniski jāiesniedz:

  1. rakstisku pieteikumu un pamatojumu. Konkursam izvirzītais projekts var būt arī starpnozaru rakstura ar risinājumu daudzveidīgām problēmām, kas skar arī valsts politikas nostādnes;
  2. zinātniskā darba, izstrādes apraksta un pamatojuma elektroniskā (PDF formātā) veidā.  Iesniedz arī pārējo konkursanta darba objektīvai novērtēšanai nepieciešamo informāciju (CV, publikāciju sarakstu, kā arī pārējos publicitāti un pēc konkursanta ieskatiem objektīvam darba vērtējumam nepieciešamos raksturojošos rādītājus). Ja uz balvu pretendē autoru kolektīvs, pieteikumā kā balvas saņēmēju norāda tikai vienu personu.

Par konkursa dalībnieku nominācijā “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā” var būt fiziska persona, kura devusi izcilu ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā.

Konkursa dalībnieku nominācijā “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā” izvirza LLMZA līdz 26. jūlijam ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Varāk par konkursu: https://www.sejejs.lv/

Pievienots 15/04/2019