Pārlekt uz galveno saturu

LLU aizvadīta pieredzes apmaiņas vizīte par simulācijā balstītas izglītības attīstību

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien, 19. septembrī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisinājās pieredzes apmaiņas vizīte par simulācijā balstītu izglītību, kas ir viena no fonda "Doctors Safe Train" aktivitātēm. Tajā piedalījās šīs jomas pārstāvji no Latvijas un Vācijas. Nodibinājuma "Doctors Safe Train" fonds ir Rīgas Stradiņa universitātes un LLU kopprojekts, kas izveidots 2013. gadā.

Fonds "Doctors Safe Train" tika dibināts ar mērķi organizēt praktisko iemaņu kursus medicīnas un veterinārmedicīnas speciālistiem, kuros realitātei pietuvinātos apstākļos tiek izmantotas jaunākās medicīnas tehnoloģijas un metodika. Fonda galvenais uzdevums ir sagatavot augstas kvalitātes speciālistus medicīnas, veselības aprūpes, dabaszinātņu un sociālo zinātņu jomās Eiropas un pasaules sabiedrībai, lai studiju laikā iegūtās zināšanas, prasmes, kompetence un attieksmes būtu atbilstošas augstākajām Eiropas Sabiedrības prasībām un humānajām tradīcijām, kā arī tās veidotu stabilu pamatu mūžizglītībai un kalpotu sabiedrībai.

Tikšanās laikā LLU rektore Irina Pilvere un Austrumbavārijas Tehniskās fakultātes Inženierzinātņu fakultātes dekāns prof.dr.med. Clemens Bulitta iepazīstināja klātesošos ar abu universitāšu vēsturi, studiju programmām un galvenajiem pētniecības virzieniem, lai turpmākās sadarbības rezultātā veidotu starptautiska līmeņa sadarbību simulācijā balstītas izglītības kontekstā.

Vizītes turpinājumā viesiem no Rīgas Stradiņa universitātes un Austrumbavārijas Tehniskās fakultātes tika izrādītas Veterinārmedicīnas fakultātes Veterinārās klīnikas telpas, kurās notiek operācijas, izmeklēšana un rehabilitācija.  Pieejamās iespējas ārstu un veterinārārstu apmācībā Veterinārmedicīnas fakultātē ir unikālas Baltijā, tādējādi nodrošinot mūsdienīgas iespējas jauno mediķu kompetenču celšanai un attīstībai.

Savukārt noslēgumā tika diskutēts par iespējamiem sadarbības virzieniem, kā, piemēram, simulācijā balstīta izglītība, t.sk. simulācija, izmantojot dzīvos audus, tehnoloģiju izmantošana mācību procesā (e-mācību vide), medicīnas fizika, zinātniski pētnieciskā sadarbība, kā arī par studentu un docētāju apmaiņu.

Jāatzīmē, ka šodien pieredzes apmaiņas vizīte notika Latvijas Lauksaimniecības universitātē, savukārt rītdien tā turpināsies Rīgas Stradiņa universitātē, kurā norisināsies iepazīšanās ar universitāti, apskatītas telpas, kā arī diskusijas un turpmākā sadarbības plāna izstrāde.

Pievienots 19/09/2019