Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgalle/LLU" uzvar HK "Olimp"

Attēla autors: No LLU arhīva

Hokeja kluba “Zemgale/LLU” hokejisti Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 5:1 (1:1; 2:0; 2:0) savās mājās pārvarēja pieredzes bagātos pretiniekus no HK “Olimp”. Divus vārtus jelgavnieku labā guva uzbrucējs Gatis Sprukts, bet pa vieniem Valentīnam Feoktistovam, Rustamam Begovam un Krievijas leģionāram Aleksandram Pavļenko (Alexander Pavlenko)

Atšķirībā no pēdējām divām spēlēm pret Latvijas čempionāta līderiem HK “Kurbads”, šo spēli jelgavnieki uzsāka ļoti mierīgā tempā, radot iespaidu, ka ir noguruši no iepriekšējās spriedzes. Spēles gaitā gan pierādījās, ka HK “Zemgale/LLU” pildīja uzdevumu lieki netērēt spēkus, bet spēlēt ar prātu.

HK “Olimp” savukārt uzsāka agresīvi, pielietojot daudz spēku paņēmienus un pārkāpjot spēles disciplīnu. Tas viņiem maksāja ar trīs noraidījumiem pirmajās spēles astoņās minūtē un tādā veidā atdod spēles iniciatīvu ledus saimnieku rokās. HK “Zemgale/LLU” neizmantoja vairākumus, bet spēja izmantot savu mazākumu trešdaļas septiņpadsmitajā minūtē, kad ātrā pretuzbrukumā devās uzbrucējs Gatis Sprukts un atklāja spēles rezultātus – 1:0. Par laimi HK “Olimp” šajā pašā vairākumā ar Alekseja Širokova gūtiem vārtiem, viesiem izdevās izlīdzināt spēles rezultātu – 1:1.

Otrās trešdaļas sešpadsmitajā minūtē HK “Zemgale/LLU” pieredzējušie uzbrucēji eleganti izmantoja vairākumu un izvirzīja jelgavniekus vadībā ar rezultātu 2:1. Filigrānu piespēli no laukuma malas izdarīja uzbrucējs Raivis Kurnigins un komandas kapteinis Valentīnam Feoktistovam atlika vien nolikt nūju pareizā vietā. Divas minūtes vēlāk uzbrucējs Gatis Sprukts ar Krievijas leģionāra Aleksandra Pavļenko (Alexander Pavlenko) palīdzību vārtu priekšā panācis divu vārtu pārsvaru spēle – 3:1.

Trešajā trešdaļā HK “Olimp” centās lauzt spēles gaitu, pārņemot ripas kontroli un apdraudot jelgavnieku vārtus. Par lielāko kavēkli viesiem kļuva pašu kļūdas disciplīnā, trešdaļas trešajā minūtē nonākot lielā mazākumā. HK “Zemgale/LLU” lielo iespēju neizmantoja un līdz trešdaļas vidum bija spiesta aizstāvēt Reiņa Petkus sargātos vārtus. Trešdaļas trīspadsmitajā minūtē pēc Ričarda Bernharda un Vladislava Adeļsona piespēlēm, ātrā pretuzbrukumā devās uzbrucējs Aleksandrs Pavļenko uz precīzi ieraidīja ripu Ervīna Muštukova sargātājos vārtos, panākot rezultātu – 4:1.

HK “Olimp” negrasījās padoties un centās izmantot jelgavnieku noraidījumu, nomainot vārtsargu pret sesto spēles laukuma spēlētāju. HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Gatis Sprukts veiksmīgi pacīnījās par ripu pie aizsardzības zonas zilās līnijas un atdeva piespēli Rustamam Begovam, kurš to ieraidīja tukšos vārtos panākot rezultātu – 5:1.

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs savās mājās Jelgavas ledus hallē 2. novembrī, kur pulksten 17:00 tiksies ar hokejistiem no hokeja skolas “Rīga”. Atgādināsim, ka viesu komanda veido Latvijas U-18 vecuma grupas izlases kodolu un tajā spēlē Jelgavas ledus sporta skolas (JLSS) audzēkņi, kuri pagājušā gadā vēl spēlēja Jelgavas jauniešu komandās.  

Pievienots 30/10/2019