Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU enerģētikas studentiem piešķirtas Latvenergo balvas par labākajiem studiju darbiem

12. decembrī AS ”Latvenergo” sveica augstākās izglītības studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētājus, kuri 2019. gadā izstrādājuši un aizstāvējuši bakalaura un maģistra darbus par Latvenergo koncerna darbības virzienos aktuālajām tēmām. No kopējā balvu fonda sešas balvas un atzinības rakstus ieguva studenti, kuri šovasar absolvēja LLU Tehniskās fakultātes pamatstudiju programmu “Lietišķā enerģētika” un augstākā līmeņa studiju programmu “Lauksaimniecības inženierzinātne”.

Bakalaura darbu kategorijā atzinības raksti un balvas piešķirtas:

  • Jānim Ozoliņam par bakalaura darbu “Kurināmā brikešu ražošanas no sadzīvē pieejamiem materiāliem mājas apstākļos iespēju izpēte”. Zinātniskais vadītājs Dr. sc. ing. R. Šeļegovskis.
  • Matīsam Augšpulim par bakalaura darbu “Spēka līnijas datu pārraide, analīze un uzlabošana”. Zinātniskais vadītājs Dr. sc. ing. V. Osadčuks.
  • Annai Ozoliņai par bakalaura darbu “Pļaviņu HES hidroagregāta statora siltuma zudumu lietderīga izmantošana”. Zinātniskais vadītājs Dr.sc.ing. A. Laizāns.
  • Matīsam Brunavam par bakalaura darbu “Fotoelektrisko paneļu izmantošana lauksaimniecības robota elektrobarošanai”. Zinātniskais vadītājs Dr. sc. ing. V. Osadčuks.

Savukārt maģistra darbu kategorijā atzinības raksti un balvas piešķirtas:

  • Lailai Kurmei par maģistra darbu “Bezbalsta āra apgaismojuma konstrukcijas risinājumi”. Zinātniskais vadītājs Dr.sc.ing. A. Laizāns.
  • Jevgēnijam Turkinam par maģistra darbu “Asinhrono elektrodzinēja tehniskā stāvokļa noteikšanas metožu analīze”. Zinātniskais vadītājs Mg.sc.ing. A. Gedzurs.

Visi apbalvotie studiju noslēguma darbi izstrādāti LLU Tehniskās fakultātes Enerģētikas institūtā. Turklāt iepriekš informējām, ka šo studentu darbus kā labākos šogad atzinusi arī Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas, SIA “Schneider Electric Latvija” un AS “Draka Keila Cables” organizētā studentu noslēguma darbu konkursa žūrijas komisija, kas laureātus sveica jau oktobrī.

Pievienots 12/12/2019