Pārlekt uz galveno saturu

Eiropas universitāšu eksperti piedalās LLU pārvaldības pilnveidē

No 12. līdz 14. decembrim LLU viesojās Eiropas universitāšu eksperti, kuri iesaistīti universitātē īstenoto studiju programmu un pārvaldības pilnveidē. Viņi tikās ar fakultāšu dekāniem, studiju programmu direktoriem un iepazinās arī ar zinātniskās pētniecības vidi, lai izstrādātu priekšlikumus turpmākai universitātes attīstībai.

LLU ir dzīvības zinātņu un tehnoloģiju universitāte, kuras darbība balstīta trīs zinātņu virzienos – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs. Šāda pieeja LLU ļauj attīstīt starpdisciplināru un unikālu skatījumu gan studiju programmu īstenošanā, gan pētniecībā un zināšanu pārnesē. Savukārt zinātnē tā izpaužas kā ietvars visa inovācijas dzīves cikla pētījumiem, sākot no fundamentāliem un lietišķiem pētījumiem līdz to rezultātu ieviešanas ražošanā.

Lai saglabātu LLU darbības specializāciju un attīstītu to atbilstoši starptautiskajai praksei, pārvaldības un studiju programmu pilnveidē šobrīd iesaistīti LLU radniecīgo nozaru universitāšu pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Čehijas.

Vizītes laikā eksperti tika iepazīstināti ar LLU studiju un zinātnes organizācijas specifiku un līdz šim sasniegtajiem rezultātiem. Tāpat viņiem nodrošināta iespēja viesoties Augu aizsardzības zinātniskajā institūtā, Alternatīvo degvielu pētniecības laboratorijā, Veterinārajā klīnikā, Biotehnoloģiju zinātniskajā laboratorijā, Vides un būvzinātņu fakultātes laboratorijās un Kokapstrādes produktu pētniecības laboratorijā. Universitātes un uzņēmēju sadarbības atainošanai kokrūpniecības nozarē ekspertiem nodrošināta iespēja viesoties SIA “IKTK”.

Plašāka vizīte un diskusija aizvadīta arī LLU mācību un pētījumu saimniecībā “Vecauce”, kas tiek izmantota bioekonomikas cikla studiju programmu īstenošanā un zinātniskajā pētniecībā.

Eiropas universitāšu ekspertu secinājumi papildinās Latvijas nozaru un zinātnisko institūciju ekspertu viedokļus, kuri LLU studiju programmu izpēti jau veikuši. Tādējādi tiek nodrošināta gan nacionāla, gan starptautiska līmeņa skatījumu apkopošana, kas ļaus studiju programmu saturu mērķtiecīgi veidot atbilstoši Latvijas un ārvalstu studentu vajadzībām.

Ekspertu iesaiste studiju programmu pilnveidē norisinās Eiropas Sociālā fonda projekta “Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārvaldības pilnveide” (8.2.3.0/18/A/009) ietvaros un tā ir viena no projekta aktivitātēm. Projekts sākts 2018. gada septembrī un noslēgsies 2021. gada augustā. Tā mērķis ir pilnveidot LLU studiju programmu satura kvalitāti un, efektīvi izmantojot pieejamos resursus, nodrošināt labāku augstākās izglītības institūcijas pārvaldību un vadības personāla kompetenču un prasmju paaugstināšanu. Projekta īstenošanai paredzēts kopējais finansējums 1 059 598.00 EUR apmērā.

LLU pārvaldības pilnveide

 

Pievienots 16/12/2019