Pārlekt uz galveno saturu

Felipe Nuno no ASV: "LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte atbilda visām manām prasībām"

Attēla autors: No LLU arhīva

Ik gadu Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ārvalstu studentu skaits pieaug. Katrs no savas valsts, ar dažādu motivāciju un gaidām pret studijām Latvijā. Viens no viņiem ir kalifornietis Felipe Nuno, kurš mērojis tālo ceļu no Amerikas Savienotajām valstīm uz Latviju, nupat sācis studijas LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) un ir pirmā kursa students. Lai gan viņš nav pirmais universitātē studējošais ASV pilsonis, šāda studiju vietas izvēle nereti izbrīna ikvienu.

"Man vienmēr ir bijusi liela interese par ekonomiku, grāmatvedību un tirgzinībām. Internetā pētīju universitātes Eiropā, kurās ir iespēja iegūt starptautiski atpazīstamu un augstas kvalitātes ekonomikas izglītību, turklāt bija svarīgi, lai studijas varētu uzsākt pavasara semestrī. LLU ESAF atbilda visām šīm prasībām," stāsta Felipe.

Baltijas valstis Felipi ir interesējušas jau ilgu laiku, tāpēc, izvēloties studēt Latvijā, viņš plāno apskatīt kaimiņvalstis, kā arī izzināt Latvijas kultūru, arhitektūru un vēsturi, lai labāk izprastu valsti, kuru turpmākos četrus gadus izvēlējies saukt par mājām.

Pirmie iespaidi, runājot par dzīvi Jelgavā, esot pozitīvi. Felipem patīk dzīve Jelgavā, jo cilvēki ir atsaucīgi, par spīti valodas barjerai. Tai piemītot mazpilsētas šarms un viens no lielākajiem bonusiem ir nelielais attālums starp fakultātēm un studentu viesnīcu.

Studijās lielākais pārsteigums bijis studiju apmaiņas programma Erasmus+,  jo ASV nekas tamlīdzīgs studentam neesot bijis pieejams. Runājot par lielākajām atšķirībām starp studijām Latvijā un ASV, viņš saka, ka lekciju struktūra būtiski atšķiras. Latvijā mācībspēki ir vairāk fokusēti uz studentu individuāli, kas ir pozitīvi, jo studentam veidojas lielāka izpratne, ir iespēja uzdot jautājumus un pilnvērtīgāk piedalīties studiju procesā.

Studiju laikā Felipe plāno izmantot iespēju iegūt dubulto bakalaura grādu, studējot pēdējā gadā Nīderlandē, Drontenas universitātē, ar kuru LLU ESAF noslēgusi sadarbības līgumu. Pēc studiju absolvēšanas Felipe plāno atgriezties Amerikas Savienotajās valstīs, kur nākotnē vēlas izveidot pats savu uzņēmumu.

Pievienots 01/04/2020