Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina seniorus piedalīties jauna pārtikas produkta izstrādē

Attēla autors: Foto: Anaïs CROUZET, Pixabay.

No 8. līdz 19. jūnijam seniori vecumā no 65 gadiem aicināti piedalīties unikālā un inovatīvā semināru ciklā, kas norisināsies on-line režīmā. Tajā būs iespēja sarunāties par pārtiku, ēdiena gatavošanu, ēšanas paradumiem, dalīties ar savu pieredzi ar citiem dalībniekiem un piedalīties radošos uzdevumos. Dalībnieki varēs piedalīties jauna pārtikas produkta koncepcijas izstrādē, turklāt daudzsološāko un interesantāko ideju vēlāk realizēs pārtikas ražošanas uzņēmumi.

Semināru cikls norisināsies EIT Food Patērētāju aktivitāšu laboratorijas (EIT Food Consumer Engagement Labs*) projekta ietvaros, kuru īsteno vairākas Eiropas valstis. Latvijas partneri projektā ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieki un pārtikas ražošanas uzņēmumi SIA “KEEFA” un SIA “Spirulina Nord”. Tā mērķis ir iesaistīt seniorus jaunu augļu, ogu un dārzeņu sulas vai biezeņu ražošanas koncepcijas izstrādē.

“Mēs augsti vērtējam senioru dzīves pieredzi, atziņas un viedokļus, un, pats galvenais, viņi ir pelnījuši, lai arī senioru vēlmes tiktu iekļautas jauna produkta izstrādes procesā,” stāsta projekta īstenotāji.

Seminārs sastāv no 10 tiešsaistes sesijām interneta vidē (katra apmēram 2 stundu garumā), kuru laikā senioriem būs darbs ar tikko satiktajiem kolēģiem – citiem semināra dalībniekiem – ar praktiskiem un saistošiem uzdevumiem, ieskaitot mājas uzdevumus. Šī procesa beigās ikviens iegūs vērtīgu pieredzi, izstrādājot jaunus pārtikas produktus ražošanas uzņēmumam, kā arī būs iespēja iepazīties ar radošām metodēm, kas palīdz attīstīt inovācijas.

Visas semināra tiešsaistes sesijas ietver komandas aktivitātes, kuras atbalstīs profesionāli organizatori un rūpīgi visu izskaidros, tāpēc senioriem nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas par pārtiku, tās ražošanas tehnoloģijām vai inovācijām. Viss, kas ir nepieciešams, lai piedalītos seminārā, ir dators ar piekļuvi internetam. Senioriem būs ne tikai laiks strādāt pie plānotajiem uzdevumiem, bet arī iespēja socializēties un iepazīt jaunus cilvēkus.

Tā būs interesanta un noderīga pieredze visai projekta darba grupai. Semināra dalībniekam, būs iespēja:

  • iesaistīties jauna produkta attīstībā, kas būs labs un augstvērtīgs Jūsu veselībai;
  • iesaistīties inovāciju attīstībā pārtikas ražošanas nozarē;
  • satikties ar interesantiem cilvēkiem, zinātniekiem un pārtikas uzņēmumu pārstāvjiem, kuriem interesē Jūsu viedoklis;
  • apmainīties ar viedokļiem, diskutēt par Jūsu vajadzībām jauniem produktiem ar citiem dalībniekiem un profesionāļiem, kas strādā pārtikas nozarē.

Plānotais semināru laiks ir no 8.06.2020. līdz 19.06.2020.

Pieteikšanās notiek elektroniski šeit www.visidati.lv/aptauja/1585119366/. Jūsu atbilstība dalībai projektā tiks apstiprināta līdz 5.06.2020., nosūtot apstiprinājuma vēstuli uz e-pastu vai sazinoties pa telefonu.

Projekta kontaktpersonas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātē: Dace Kļava (dace.klava@llu.lv, tālr. nr. 29490566) un Solvita Kampuse (solvita.kampuse@llu.lv, tālr. nr. 29337172).

EIT Food RIS Patērētāja Aktivitāšu Laboratorijas (Consumer Engagement Labs) palīdz pārtikas nozares uzņēmumiem attīstīt jaunus produktus. Projektu finansē Eiropas Inovāciju un Tehnoloģiju institūts, koordinē Varšavas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

* EIT Food ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (EIT) Zināšanu un inovāciju kopiena (ZIK), kas reģistrēta saskaņā ar Beļģijas likumiem kā starptautiska bezpeļņas organizācija un atrodas Beļģijā. EIT Food RIS Patērētāju aktivitāšu laboratorijas (EIT Food Coinsumer Engagement Labs) ir semināri patērētājiem, lai ar inovatīviem paņēmieniem radītu jaunu produktu vai pakalpojumu koncepcijas pārtikas rūpniecībā, ko īsteno Varšavas universitātes vadīts konsorcijs (EIT Food RIS CEL).

Foto: Anaïs CROUZET, Pixabay.

logologologo

Pievienots 22/05/2020