Pārlekt uz galveno saturu

Izsludināts jauns pētniecības konkurss Kopējās programmēšanas iniciatīvas „Veselīgas un produktīvas jūras un okeāni” un ERA-Net shēmas “Bluebio” tēmā “Jūras bioekonomika - ūdens bioresursu potenciāla izmantošana”

Attēla autors: No LLU arhīva

Izglītības un zinātnes ministrija piedalās jaunā pētniecības konkursā par piegādes sistēmām jūras bioekonomikā Izglītības un zinātnes ministrija ir pievienojusies Kopējās programmēšanas iniciatīvas „Veselīgas un produktīvas jūras un okeāni” un ERA-Net shēmas “Bluebio” konkursam par tēmu “Jūras bioekonomika - ūdens bioresursu potenciāla izmantošana” (The ERA-NET Cofund on Blue Bioeconomy - Unlocking the Potential of Aquatic Bioresources (BlueBio)).

Pētniecības konkurss notiek divās kārtās (pirms-pieteikumu kārta un pilno pieteikumu kārta) un konkursā piedalās 14 partneri no 13 valstīm ar kopējo indikatīvo budžetu 11 miljoni EUR. Konkursā piedalās sekojošas valstis: Beļģija, Horvātija, Dānija, Igaunija, Grieķija, Islande, Īrija, Latvija, Malta, Norvēģija, Portugāle (Azoru salas), Rumānija un Spānija. Katrā projektā jāiekļauj vismaz trīs partneri no trim valstīm un vismaz viens nozares partneris.

Latviju šajā konkursā pārstāv Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). IZM konkursā piedalās ar 300 000 EUR lielu finansējumu un sniedz finansiālo atbalstu Latvijas dalībniekiem – zinātniskajām institūcijām, kas reģistrētas Latvijas zinātnisko institūciju reģistrā, un kas atbilst pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas statusam. IZM sniedz atbalstu tikai ar saimniecisko darbību nesaistītiem projektiem.

 Konkursa nosacījumi: https://bluebioeconomy.eu/bluebio-call-announcement/

Konkursa termiņš:

2020.gada 14.septembris – projekta pirms-pieteikuma iesniegšana;

2021.gada 15.februāris – pilnu projekta pieteikuma iesniegšana (ja saņemts uzaicinājums).

LLU kontaktpersona: Silva Vītola, Zinātnes un projektu attīstības centra, Bioekonomikas un ilgtspējīgo resursu vadības centra projektu vadītāja, tālr. 22334332, e-pasts: silva.vitola@llu.lv .

 

Pievienots 29/06/2020