Pārlekt uz galveno saturu

6. augustā iestājpārbaudījums zīmēšanā studiju programmā "Ainavu arhitektūra un plānošana"

Līdz 3. augustam Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavā norisinās topošo studentu uzņemšana pamatstudijās un augstākā līmeņa studiju programmās klātienē, tostarp arī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmā "Ainavu arhitektūra un plānošana". Tā ir vienīgā universitātes studiju programma, kurā nepieciešams kārtot iestājpārbaudījumu zīmēšanā.

Pēc nepieciešamo dokumentu iesniegšanas uzņemšanas punktā vai pieteikuma elektroniskas apstiprināšanas studiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” reflektantiem 6. augustā Valdekas pilī (Rīgas iela 22, Jelgava) norisināsies iestājpārbaudījums. Tajā būs jāzīmē klusās dabas uzstādījums, kas sastāv no ne vairāk kā 3 priekšmetiem. Zīmējums veicams ar parastajiem zīmuļiem uz A3 formāta papīra lapas. Molberti un papīrs tiks nodrošināti, bet var ņemt līdzi/izmantot arī savu papīru. Zīmuļus un dzēšgumiju vēlams ņemt līdzi.  Zīmējumā jāattēlo klusā daba ar uzkonstruētiem un izēnotiem diviem vai trim objektiem, kā arī jāattēlo uzstādījuma fons un krītošās ēnas. Darbs veicams 90 minūtēs.

Iestājpārbaudījuma dalībnieku darbi tiks vērtēti pēc šādiem kritērijiem - zīmējuma kompozicionālais izvietojums lapā, zīmējamo priekšmetu uzbūves izpratne un attēlošana zīmējumā, gaismu un ēnu attēlojums zīmējumā, perspektīvas efekta ievērošana zīmējuma uzbūvē un ēnošanā, zīmējuma grafiskais attēlojums.

Lai kārtotu iestājpārbaudījumu, konkursa dalībniekiem nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Iestājbārbaudījums plānots plkst. 13.00 un plkst. 15.00.

Tālrunis jautājumiem par uzņemšanas procesu 20227755, e-pasts: ukom@llu.lv.

Pievienots 29/07/2020