Pārlekt uz galveno saturu

Studējošo pašpārvaldes vadītājs Ernests Brēdiķis: "Nest LLU vārdu ir ļoti atbildīgs uzdevums"

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Tehniskās fakultātes (TF) 1. kursa studiju programmas "Lietišķā enerģētika" studentam Ernestam Brēdiķim 2020./2021. studiju gads sācies ne tikai ar pārcelšanos uz Jelgavu, jaunu studiju uzsākšanu, iekļūšanu LLU svarcelšanas komandā, bet arī ar kādu nozīmīgu un atbildīgu darbu. Drosmīgais jaunietis, esot 1. kursa students, nolēma lēkt nezināmajā, kandidēja vēlēšanās, un ir kļuvis par Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studējošo pašpārvaldes (LLU SP) vadītāju. Par pirmajiem iespaidiem, motivāciju, izaicinājumiem un mērķiem stāsta viņš pats.

Kādi ir tavi pirmie iespaidi, uzsākot darbu kā LLU SP vadītājam? Kā iespaidi atšķiras no iedomām?

Pagaidām sākums ir diezgan aktīvs, apgūstu daudz jauna, rodas arī sapratne, kā notiek komunikācijas process, rektorāta sēdes – digitālajā laikmetā ir iespēja iepazīties ar LLU struktūrvienībām attālināti, kas ir priekšrocība. Kandidējot amatam, zināju, ka būs daudz jārunā cilvēku priekšā, kas arī ir mans izaicinājums – prasme, kas jāpiekopj, jākļūst vairāk pašpārliecinātam par sevi. Nest LLU vārdu  - tas ir ļoti atbildīgs uzdevums. Pagaidām vēl ir pārmaiņu process, kādam brīdim jāpaiet.

Kādēļ izlēmi kandidēt uz šo amatu? Vai tev ir pieredze sabiedriskajās aktivitātēs?

Esmu ieguvis bakalaura grādu Ventspils augstskolā (VeA), sāku studēt arī maģistra studijās, kuru laikā izmantoju iespēju ERASMUS+ ietvaros studēt Portugālē, taču, atgriežoties Latvijā, nolēmu mainīt izglītības sfēru. Esmu tehnisks cilvēks, tāpēc studijas TF bija pašsaprotams solis, esmu gandarīts, ka izvēlējos studijas LLU. VeA Studējošo pašpārvaldē darbojos kā aktīvists, piedalījos dažādu pasākumu organizēšanā, tādēļ pieredze sabiedriskajās aktivitātēs jau ir iegūta. Izlēmu kandidēt, jo redzu, ka no sevis varu dot studentiem, varu pamudināt, palīdzēt, likt uzdrīkstēties darīt vairāk, nekā viņi domā, ka spēj. LLU studentos ir redzams milzīgs potenciāls.

Ko vēlies sasniegt LLU SP vadītāja amatā?

Pārmaiņu procesā, kas šobrīd skar visu pasauli, ir būtiski noturēt studiju kvalitāti, lai tā nemainās attālināto studiju procesā. Plānots veidot sadarbību ar Latvijas Studentu apvienību (LSA), jo tas ir valsts mēroga, nevis universitātes mērķis. Pašreizējais LLU modelis – lekcijas attālināti un profesionālo prasmju apguvei nepieciešamās praktiskās nodarbības klātienē, maksimāli ievērojot visus drošības pasākumu – studentus apmierina, vēlamies, lai tā tas arī paliek, jo praktiskajās nodarbībās tiek veidoti jomas speciālisti.

Tev ir kādi hobiji ārpus studijām, kā tos plāno apvienot ar darbu LLU SP?

Esmu pievienojies LLU svarcelšanas komandai, daudz nodarbojos ar sportu, man patīk visi “dēļu” sporti  - sērfošana, snovošana, veikbordošana, vēl jāizbauda pārējie. Jau kādu brīdi nodarbojos ar ielu vingrošanu. Viena no manām spēcīgākajām prasmēm ir labs laika menedžments,  māku visu saplānot, savienot ar studijām, esmu apzinīgs students, visu daru laikā un pat pirms laika. Galvenais ir izpildīt studiju procesā prasīto un tad arī visam pārējam laiks atrodas.

Kādu komandu ap sevi vēlies pulcēt?

Man patīk cilvēki, kuri izrāda iniciatīvu, rāda piemēru citiem, jo tādējādi rodas ķēdes reakcija, citi no tā sāk iedvesmoties un seko līdzi. Vēlos tādus cilvēkus, kuri uzdrīkstas, kā arī ir apzinīgi un atbildīgi. Ja sanāk kļūdīties, lai uzņemas atbildību, atzīst kļūdas un no kļūdām mācās.

Kas tevi motivē?

Mani motivē mana rūgtā iepriekšējā pieredze, kas saistīta ar attālinātajām studijām, jo esmu pavadījis 6 mēnešus Portugālē, kur nebija veiksmīgi organizēts attālināto studiju process. Man ir pieredze, esmu izdzīvojis studiju laiku, es dodos iekšā LLU SP vadīšanā ar skaidru prātu, man nav ilūziju. Sapnis ir mērķis ar konkrētiem punktiem, kurus lēnām izpildi un tā nonāc no sapņa līdz mērķa piepildījumam.

 

Pievienots 16/11/2020