Pārlekt uz galveno saturu

"Mehu" absolventu saimei pievienojas jaunie profesionālās izglītības skolotāji

Attēla autors: No LLU arhīva

Janvāra izskaņā augstākās izglītības diplomus saņēma 11 Tehniskās fakultātes (TF) pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi, iegūstot profesionālās izglītības skolotāja kvalifikāciju. Lai gan jaunie skolotāji studēja nevis inženierzinātņu, bet pedagoģijas virziena programmā, arī viņi papildus diplomiem ieguva īpašo fakultātes nozīmīti, kas simbolizē piederību Mehu saimei. Viņu plānotais izlaidums klātienē nevarēja notikt valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, taču absolventi savus diplomus saņēma individuāli.

Absolventus attālināti sveic Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis.

"Tehniskā fakultāte savu "ražu" novāc jau 73. gadu, ja pirmos 60 gadus tikai vasarā, tad nu jau arī 13 ziemas izlaidumos. Lai arī šoreiz mēs visi nevarējām tikties klātienē un atzīmēt svētkus, tomēr savus diplomus par paveikto darbu esat saņēmuši individuāli. Mēs ļoti ceram, ka katrs no jums ir ieguvis noteiktas zināšanas, prasmes un atziņas, kas palīdzēs ne tikai izdzīvot, bet arī veicinās jūsu turpmākās karjeras izaugsmi. Un jūs visi mācīsiet citus. Saņemtie dokumenti dod jums tiesības pilntiesīgi pretendēt uz tālāko izglītošanos vai darbu ne tikai Latvijā, tomēr visvairāk jūsu zināšanas un enerģija pašlaik ir vajadzīgas šeit, tāpēc aicinu jūs veidot savu karjeru Latvijā. Esiet pirmie it visā, ko darāt, lai veiksme pavada jūs visās turpmākajās gaitās," tā I. Dukulis.

Šogad kvalifikācijas darbu aizstāvēšanā vidējā atzīme bija 8.27 balles. Valsts noslēguma pārbaudījuma komisija kā labākos atzīmēja piecus darbus: Līgas Plātes "Pagasta kopienas neformālās sporta izglītības piedāvājums" (vadītāja: Dr. paed. Nataļja Vronska), Zanes Stankevičas "Mentora loma jauno darbinieku telekomunikāciju zināšanu pilnveidošanā" (vadītāja: Dr. paed. Nataļja Vronska), Regmāra Bergmaņa "Militārās topogrāfijas pilnveidošanas programma NBS Nodrošinājuma pavēlniecības karavīriem" (vadītāja: Dr. paed. Baiba Briede), Agneses Ivanovas "Mentorings medicīnas māsu profesionālajā pilnveidē" (vadītājs: Mg. ed. Jānis Pāvulēns) un Jura Ozola "Sporta tūrisma interešu izglītības pulciņa "Izdzīvošana" mācību programma" (vadītājs: Mg. ed.Jānis Pāvulēns).

Pirmā līmeņa profesionālās izglītības studiju programmā "Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi studiju laikā ir ieguvuši zināšanas pedagoģijā, psiholoģijā, praktiskajā arodpedagoģijā, audzināšanas teorijās, didaktikā, izglītības programmu veidošanā, kā arī vispārizglītojošos studiju kursus.

Studiju ilgums programmā ir 2,5 gadi, līdz ar to studējošie, kuri absolvē šo programmu, savu izlaidumu vienmēr svin ziemā. Kopumā kopš 2008. gada programmu absolvējuši 96 jaunie profesionālās izglītības skolotāji, kuriem piepulcējušies arī šī gada 11 absolventi.

2021. gada janvārī LLU absolventu pulkam pievienosies arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte un Meža fakultātes jaunie speciālisti. Savukārt decembrī un janvārī diplomus individuāli saņēmuši Veterinārmedicīnas fakultātes pārtikas higiēnas maģistres un Vides un būvzinātņu fakultātes pamatstudiju, kā arī augstākā līmeņa studiju ainavu arhitektūras absolventi. 

Pievienots 25/01/2021