Pārlekt uz galveno saturu

LLU Studējošo pašpārvaldes stipendiju iegūst divi studenti - Nadīna Pahmurkina un Mārtiņš Smilga

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Attīstības fonds katra studiju gada pavasara un rudens semestros sveic dažādu stipendiju programmu ieguvējus, šoreiz kā pirmajiem apliecības tika izsniegtas LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) stipendijas laureātiem. Kopumā tika saņemti pieci pieteikumi, no kuriem konkursa rezultātā tika izraudzīti divi stipendiāti - Nadīna Pahmurkina no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) un Mārtiņš Smilga no Meža fakultātes (MF).

Studējošo pašpārvaldes stipendija LLU Attīstības fondā dibināta 2018. gadā un tās mērķis ir finansiāli atbalstīt LLU pilna laika studējošos, lai veicinātu aktivitāti universitātē un ārpus tās, kā arī atbalstīt sociāli neaizsargātos studentus.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 3. kursa studiju programmas "Ekonomika" studente Nadīna Pahmurkina LLU Studējošo pašpārvaldes stipendiju saņem atkārtoti, visā studiju laikā uzrādījusi ne tikai labas sekmes, bet sevi pierādījusi arī kā sociāli un fiziski aktīvu, pārstāvot LLU sporta sacensībās Latvijā.

Jauniete savas fakultātes studējošo pašpārvaldē kā aktīvs biedrs darbojas kopš 2019. gada februāra. Savukārt jau septembrī tika ievēlēta kā sporta virziena vadītāja. Vienmēr savus darba pienākumus pilda ar augstu atbildības sajūtu, rūpīgi un ar pārliecību. Tāpat viņa iesaistās arī dažādu pasākumu organizēšanā, piemēram, fakultātes dienās, foto dienās, konkursos, pirmkursnieku iesvētībās un citos. 

Ekonomikas un sabiedrības fakultātes studējošo pašpārvaldes vadītāja Sanija Kaužena stipendiāti raksturo: "Nadīna regulāri pārstāv fakultāti sporta sacensībās un informē par visām LLU Sporta nama aktualitātēm arī savus kolēģus. Viņa ne tikai aktīvi iesaistās pašpārvaldes darbos, bet arī studiju procesā. Vienmēr izsaka savu viedokli par visdažādākajiem jautājumiem un sniedz ierosinājumus."

Savukārt Mārtiņš Smilga ir Meža fakultātes 1. kursa students studiju programmā "Mežinženieris". Viņš ir LLU Studējošo pašpārvaldes sporta virziena vadītājs, kā arī piedalās Meža fakultātes studentu biedrības "Šalkone" sēdēs. Vienmēr studiju procesā uzrādījis labas un ļoti labas atzīmes, kā arī mērķtiecīgi cenšas sasniegt arvien augstākus rezultātus. 

"Sperot pirmos soļus Jelgavā, sapratu, ka vēlos ne tikai paveikt lielus darbus LLU labā, bet esmu gatavas arī dažādiem izaicinājumiem. Šobrīd organizēju konkursu ‘"Uzzīmē ceļu’" universitātes studentiem, lai motivētu kustēties un stiprināt savu imunitāti attālināto studiju laikā. Esmu trīskārtējs ‘"Gada līderis’" nominants Madonas novadā, kā arī trīs gadus vadījis ielu vingrošanas šovgrupu "BarX"’, kas aktīvi darbojās Vidzemes reģionā, rādot paraugdemonstrējumus un trikus, aicinot ikvienu pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveidam.  Tāpat esmu veiksmīgi vadījis skolēnu mācību uzņēmumu ‘"BarX’", kas divas reizes bijis laureāts nominācijā "Sociāli atbildīgākais SMU"," par sevi stāsta M. Smilga.

Tāpat atzinīgus vārdus par stipendiātu saka LLU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Ernests Brēdiķis: "Viņš ir  jauns, aizrautīgs, mērķtiecīgs un gudrs jaunietis, kurš vēlas sevi pierādīt ne tikai studijās, bet arī LLU sabiedriskajā dzīvē, ko jau tagad ir pierādījis ar saviem darbiem."

 

LLU Attīstības fonds ir nodibinājums, kas īsteno stipendiju programmas studējošajiem, mācībspēkiem un izciliem zinātniekiem par saziedotajiem līdzekļiem un to dibinājis LLU Senāts.  Līdzekļus stipendiju programmām fonds iegūst no fizisku personu, uzņēmumu ziedojumiem vai universitātei novēlētiem mantojumu fondiem. Par iespējām kļūt par fonda mecenātu lūgums sazināties ar Attīstības fonda vadību. Vairāk informācijas: https://www.llu.lv/lv/attistibas-fonds.

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme

Pievienots 25/02/2021