Pārlekt uz galveno saturu

Kā labāk sagaidīt pavasari? Atbildes meklēsim LLU express ziņu raidījumā 22. aprīlī

Attēla autors: No LLU arhīva

Ceturtdien, 22. aprīlī plkst. 15.00 LLU portālā un Facebook kontā pie skatītājiem nonāks jau trešais LLU express ziņu raidījums, kas šoreiz veltīts pavasarīgām tēmām. Šajā raidījumā kopā ar iecienīto LLU express ziņu vadītāju Aivi Ceriņu izzināsim, kā sagatavoties siltajai sezonai ikkatrā dzīves jomā.

Aprīlis ir otrais pavasara mēnesis, logos iespīd saule un ikvienam neviļus piezogas domas par kārtības ieviešanu mājās. Šajā laikā, kad nereti tiek strādāts mājsēdes apstākļos, dators ir kļuvis par teju labāko draugu, tāpēc LLU express ziņās iepazīsim, kas ir kiberhigiēna jeb kā pašiem apkopt savu datoru.

Laikam kļūstot arvien siltākam un dabai mostoties, vēlamies arvien vairāk laika pavadīt ārtelpās ne tikai mēs paši, bet arī mūsu mājas mīluļi, kuru lielākais siltā laika bieds ir ērces. Kā ar tām cīnīties? Par to skatītājus informēs Veterinārmedicīnas fakultātes pētnieki.

Pēc tam, kad esam apkopuši savus datorus un parūpējušies par mājas mīluļu drošību, mierīgu sirdi varam pievērsties aktīvajai atpūtai, dodoties izbraucienā ar velosipēdu. Ja vēl nav notrausti putekļi, tad pēdējais laiks to izdarīt, jo kopā ar Tehniskās fakultātes profesoriem būs iespēja sagatavot velosipēdu siltajai sezonai.

Turklāt studentiem un skolēniem, kuriem pavasara laikā jāgatavojas sesijai un eksāmenu kārtošanai, padomus par kafiju un veselīgiem tās lietošanas paradumiem sniegs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētniece.

Raidījumā laikā aicinām arī skatītājus LLU Facebook lapā iesaistīties ar jautājumiem un dalīties savā pieredzē par aktuālajiem tematiem, tādējādi kļūstot par LLU express ziņu dalībniekiem.

Savukārt, ja kādam neizdevās pievienoties pirmo divu raidījumu tiešraidēm, tad aicinām ieskatīties mūsu universitātes mājaslapā, kurā arī turpmāk tiks publicēti visi aizvadīto raidījumu tiešraižu ieraksti.  

Nenokavē un pieslēdzies 22.aprīlī plkst. 15.00 LLU portālā vai Facebook lapā.

"LLU express ziņas" gaidāmas arī nākamajos mēnešos. Tajās ik reizi ļausim satikt interesantus universitātes cilvēkus un, tuvojoties vasarai, informēsim arī par aktualitātēm, kas svarīgas topošajiem studentiem un dalīsimies studentiskos padomos, kā padarīt studiju laiku par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Pievienots 16/04/2021