Pārlekt uz galveno saturu

Kas jāzina par uzņemšanu studijās? Atbildes meklē LLU express ziņu tiešraides laikā

Attēla autors: No LLU arhīva

Straujiem soļiem tuvojas uzņemšana Latvijas augstskolās, tāpēc 1. jūlijā plkst. 15.00 ikviens interesents aicināts LLU mājaslapā un universitātes Facebook kontā pievienoties LLU express ziņu tiešraides raidījumam, kurā stāstīsim visu par un ap uzņemšanu pamatstudijās un maģistra studijās. Sniegsim atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par pieteikšanos studijām, kur jādodas noslēgt studiju līgumu, kā arī varēsi ielūkoties LLU studentu viesnīcās. Raidījumu vadīs Latvijā viserudītākais un šarmantākais ziņu moderators Aivis Ceriņš.

Katram pirms "lielā starta" jeb uzņemšanas augstskolā ir vairāki neskaidri, mulsinoši jautājumi: Vai manas atzīmes ir pietiekami labas, lai tiktu budžeta grupā? Ko darīt, ja universitāte prasa centralizēto eksāmenu ķīmijā vai fizikā, bet esi to nokārtojis diezgan bēdīgi? Vai ir iespēja iegūt kādus papildu bonusus, lai iekļūtu augstākā vietā kopējā reitingā? Sniegsim atbildes uz Top 10 populārākajiem jautājumiem par uzņemšanu studijās.

Ja esi nolēmis studēt LLU, pastāstīsim, kā tev jārīkojas – kur jāiet slēgt studiju līgumu un kādi dokumenti jāņem līdzi. Atbildes, kā iestāties studijās LLU, sniegs LLU Studiju centra galvenā speciāliste.

Taču studentu dzīve, protams, nav iedomājami bez dzīves studentu viesnīcās jeb kojās. Dzirdēti dažādi nostāsti par dzīvi kojās – istabas biedrs tavā istabiņā pēkšņi sarīko ballīti, bet tev nākamā dienā ir eksāmens, vai kāds puspazīstams ienāk aizņemties tavu katlu un tad atgādā atpakaļ to pēc nedēļas ārā metamu. Vai arī neatgādā nemaz. Drēbes no skapja pašas "iet prom" vai uzrodas istabas biedrenei mugurā. Uzzināsim, kas no tā visa ir mīti, bet kas patiesība! Kā arī dosimies ekskursijā uz LLU studentu viesnīcu, lai redzētu, kā dzīvo studenti Jelgavā!

Turklāt raidījuma laikā ne mazāk svarīgi ir arī mūsu skatītāji, kuri arī varēs kļūt par LLU express ziņu tiešraides dalībniekiem, rakstot komentārus, viedokļus vai uzdodot jautājumus LLU Facebook lapā.

Savukārt, ja kādam neizdevās pievienoties iepriekšējo raidījumu tiešraidēm, tad aicinām ieskatīties mūsu universitātes mājaslapā, kurā ir publicēti visu aizvadīto raidījumu tiešraižu ieraksti.  

Nenokavē un pieslēdzies 1. jūlijā plkst. 15.00 LLU portālā vai Facebook lapā.

 

Pievienots 22/06/2021