Pārlekt uz galveno saturu

Sveikti Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

21. jūnijā augstākās izglītības diplomus saņēma inženierzinātņu maģistri un bakalauri, pārtikas tehnologi, restorānu un viesnīcu vadītāji, kuri par savu studiju vietu bija izvēlējušies LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF). Kopumā fakultāti šodien absolvē 69 studenti, no kuriem 50 bija pamatstudiju, bet 19 maģistra studiju programmu absolventi.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, diplomu izsniegšana tika organizēta pēc plūsmas principa, nosakot katras studiju programmas absolventu konkrētu ierašanas laiku Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Šogad jaunos nozares profesionāļus īpašā video sveicienā (pieejams raksta beigās) uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadība – rektore Irina Pilvere un zinātņu prorektore Irina Arhipova, kā arī Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics.

"Izlaidums ir zināma veida atvadīšanās no cilvēkiem, kuri bija kopā ar jums. Katrs cilvēks, kurš ir bijis mūsu dzīvē, ir atstājis zināmu nospiedumu un arī jūs esat atstājuši savas pēdas mūsu universitātē. Mūsu mācībspēki strādā dažādos starptautiskos projektos, tādējādi spēj dot jums vislabākās zināšanas. Jūsu nopelns ir arī tas, ka mūsu universitāte jau trešo gadu parādās starptautiskajos universitāšu reitingos un inženierzinātņu jomā mēs ieņemam 800+ vietu no vairāk nekā 20 000 pasaules universitāšu. Jūs, pārtikas tehnoloģi, pievienosieties mūsu Latvijas ļoti svarīgai nozarei – pārtikas pārstrādei, kas nodarbina tuvu 10 000 darbinieku un kopā ar lauksaimniecību tā dod 20% no eksporta. Dzīvē ir reizes, kad ir jāriskē un jālido, bet citreiz ir jāatkāpjas no iecerētā, lai nepazaudētu spārnus pavisam – izmantojiet universitātē iegūtās zināšanas un lidojiet, lai piepildītu savus sapņus,” video sveicienā absolventus uzrunā LLU rektore Irina Pilvere.

Diplomi tika izsniegti 23 profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" absolventiem, kuri ieguva profesionālo bakalaura grādu uzņēmējdarbībā, kā arī restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikācija. Viņu vidū vienas absolventes noslēguma darbs tika novērtēts ar izcili - Sabīnes Dubašinskas "Attiecību mārketings ēdināšanas uzņēmumos".

Diplomus saņēma arī 27 absolventi no 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija", iegūstot inženiera kvalifikāciju pārtikas un dzērienu tehnoloģijā. Valsts pārbaudījumu komisija kā labākos noslēguma darbus atzina sešus - Lienas Zommeres "Beigeļu ražotnes pilnveide SIA "Cannelle Bakery"", Elgara Staņislava Tračuma "Mazā amatalus darītava", Evas Krikmanes "Vegānu zefīru ražotnes projekts",  Mārtiņa Feldmaņa "Saldējuma ražotnes projekts",  Evijas Savilovas ""SIA "Abavas dārzi" ražošanas telpu rekonstrukcija un jaunas augļu vīnu sērijas izstrāde" un Elīnas Puriņas "Bezlaktozes šokolādes ražotnes projekts".

Savukārt akadēmiskās maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne" absolventu pulkam pievienojās vēl desmit nozares profesionāļi, kuru vidū arī viens ir ārvalstu students. Viņi ieguva inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas zinātnē. Jāatzīmē, kā deviņi absolventi no akadēmiskās maģistra studiju programmas “Uzturzinātne” diplomus saņēma jau iepriekš, iegūstot veselības zinātņu maģistra grādu uzturzinātnē. No šīs studiju programmas tika izcelti trīs noslēguma darbi - Elizabetes Andersones Trēziņas "Zirņu miltu izmantošanas iespējas bezglutēna makaronu ražošanā", Lauras Ķirses "Bioloģiski aktīvi savienojumi cigoriņu dzērienos" un Alīnas Beluško "Taukskābes mātes pienā".

Video sveicienā labus vēlējumus absolventiem sūta Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics: "Šis studiju gads ir bijis neprasts, bet jūs visi esat izdzīvojuši skaistus studiju gadus. Esat rosīgi darbojušies, veiksmīgi nokārtojuši studiju pārbaudījumus un aizstāvējuši arī savus studiju noslēguma darbus. Diploms, kas būs jūsu rokās, būs apliecinājums tam, ka jūs no studenta esat izauguši par speciālistiem, kas turpmākos gadus veidos nozares attīstību. Lai diploms jums ir kā stimuls neapstāties pie sasniegtā un turpināt celt savu izaugsmi, izvirzot arvien jaunus un drosmīgākus mērķus."

Kā nākamie diplomus saņems Meža fakultātes absolventi, turklāt 22. jūnijā Tehniskās fakultātes un Lauksaimniecības fakultātes jaunie speciālisti, bet izlaidumu sērija noslēgsies 23. jūlijā, kad tiks sveikti Veterinārmedicīnas fakultātes absolventi.

Fotogrāfijas iespējams lejupielādēt šeit.

LLU vadības un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes video sveiciens absolventiem

Pievienots 21/06/2021