Pārlekt uz galveno saturu

Izlaidumā diplomus saņem 36 jaunie veterinārārsti

Attēla autors: No LLU arhīva

23. jūlijā pēdējo izlaidumu 2021. gada vasarā atzīmēja LLU Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF), kurā diplomus saņēma 36 jaunie veterinārārsti, to skaitā četri jaunie speciālisti no Lielbritānijas, Somijas un Vācijas. Izlaidums norisinājās, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. 

Šogad jaunos nozares profesionāļus īpašā video sveicienā (pieejams raksta beigās) uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadība – rektore Irina Pilvere un studiju prorektors Aigars Laizāns, kā arī Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko.

"Sirsnīgi sveicu ar jūsu kvalifikāciju, prasmes un zināšanu apliecinoša augstākās izglītības dokumenta saņemšanu. LLU jeb Latvijas Labākās universitātes absolvēšana šogad asociējas ar lieliem izaicinājumiem. Ne tikai ar to, ka bija jāgatavojas grūtiem eksāmeniem un noslēguma darbu rakstīšanai, bet tas viss notika ļoti sarežģītos ārējos apstākļos, neierastā studiju vidē. Taču jūsu saņemtais diploms liecina par to, ka jūs spējat iesākto pabeigt augstā kvalitātē. Tieši to ļoti augstu novērtēs jūsu kolēģi darba vidē," absolventus sveic studiju prorektors Aigars Laizāns.

Šogad diplomus par iegūto izglītību otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā "Veterinārmedicīna" saņēma 36 jaunie veterinārārsti, kuriem studijas ilga sešus gadus. Viņu vidū piecu absolventu noslēguma darbi tika novērtēti ar izcili – Kristas Rudēvicas “Multiplās ovulācijas un embriju izskalošanas procedūras ietekme uz govs turpmāko produktivitāti un atražošanu”, Martas Barbaras Grasbergas “Antihelmintisko līdzekļu lietošana aitu ganāmpulkos Latvijā”, Endijas Marakas “Latvijas vietējo šķirņu govju ģenētiskā predispozīciju mastītam”, Evas Šteinbergas “Yersinia sugu izplatība Latvijas cūkām” un Zanes Zvirgzdiņas “Daļēja ķermeņa krioterapija suņiem”.

Absolvējot studiju programmu, jaunie censoņi ieguva veterinārārsta kvalifikāciju un darba gaitas var turpināt veterinārajās klīnikās, Pārtikas un veterinārā dienesta iestādēs, veterinārajās laboratorijās, zinātniskajās un mācību iestādēs, veterināro zāļu lieltirgotavās, kā arī aptiekās. LLU īstenotā veterinārmedicīnas augstākā izglītība ir starptautiski atzīta, kas nozīmē, ka tā atbilst Eiropas Veterinārās izglītības novērtējuma sistēmai un Veterinārmedicīnas fakultāte Jelgavā ir viena no vadošajām Eiropas valstu veterinārmedicīnas augstākās izglītības iestādēm. Veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas (EAEVE) starptautisko atzinumu ieguvusi līdz 2026. gdam un vterinārārsta diploms nodrošina darba iespējas ikvienā Eiropas Savienības valstī.

Tāpat izlaidumā atzinīgus vārdus un laba vēlējumus teica Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko: "Šie seši gadi, ko jūs pavadījāt Veterinārmedicīnas fakultātē, jums ir snieguši lielisku instrumentu, jo esat ieguvuši spēju analizēt, meklēt un apstrādāt informāciju. Jūs zināt to, ka jūsu mācību ceļš nebūt šajā dienā nebeidzas, bet patiesībā tas tikai sākas, jo veterinārmedicīna ir tā nozare, kurā jāpilnveidojas visu laiku. Vēlos jūs lūgt turēt vienas veselības konceptu cieņā un informēt par to arī sabiedrību, jo, protams, katrs veterinārmedicīnā vai šajā profesijā ir atradis ko savu – citam tā ir mīlestība pret dzīvniekiem, kādam tā ir mīlestība pret medicīnu, citam varbūt interesē veterinārmedicīnas zinātnes dziļākie nostūri, bet pats nozīmīgākais veterinārārstam ir tas, ka viņš spēj redzēt kopainu, kas nākotnē spēlēs lielāku nozīmi gan politikā, gan ikdienas dzīvē, tāpēc jums jāatceras – ārsts ārstē cilvēku, bet veterinārārsts ārstē cilvēci."

Kopumā 2020./2021. studiju gadā Veterinārmedicīnas fakultāti absolvējuši 43 studenti, no kuriem decembrī diplomus saņēma septiņas absolventes no nepilna laika profesionālās maģistra studiju programmas "Pārtikas higiēna".

Fotogrāfijas no Veterinārmedicīnas fakultātes izlaiduma lejupielādēt šeit.

LLU vadības un Veterinārmedicīnas fakultātes dekāna video sveiciens absolventiem

Pievienots 23/07/2021