Pārlekt uz galveno saturu

Interesenti aicināti piedalīties pirmajā LLU Green Tech hakatonā

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un biedrība "Zaļo un Viedo tehnoloģiju Klasteris" aicina ikvienu interesentu piedalīties Green Tech hakatonā, kas norisināsies 14. janvārī plkst. 9.00. Hakatonu iespējams apmeklēt gan klātienē (Lielā iela 2, Jelgava), gan pievienojoties tiešsaistē, dodot iespēju pasākumā piedalīties jauniešiem no visas Latvijas.

Green Tech organizētā pasākuma mērķi ir sagatavot komandas dalībai uzņēmējspēju un jaunrades aktivizēšanas ciklam, veicināt jauniešu prasmju pilnveidi un interesi par uzņēmējdarbību, veicināt starpfakultāšu komandu izveidi, palīdzēt studentiem pielietot teorētiskajos kursos iegūtās zināšanas praktiskās nodarbībās, kā arī iemācīt dalībniekiem ātrā laikā sastrādāties starpdisciplinārā studentu komandā, radot ātras un realizējamas inovatīvas idejas.

Hakatona dalībniekiem būs iespēja sadarboties ar domubiedriem - iepazīties ar komersantu problēmjautājumiem un kopā ar komandas biedriem sagatavot sākotnējo problēmjautājumu risinājumus, kas pasākuma noslēgumā tiks prezentēti klātesošajiem. Pasākuma laikā tiks nodrošināts arī mentoru un pieredzējušu ekspertu atbalsts, lai attīstītu problēmjautājumu risinājumus, kā arī telpas, kur strādāt un atpūsties, taču dalībniekiem lūgums ņemt līdzi savus datorus un mobilos telefonus ar nepieciešamajiem uzlādes rīkiem.

Piedalīties pasākumā tiek aicināti entuziasma pilni jaunieši, studenti no 18 gadu vecuma un citi interesenti, kuri ir gatavi iesaistīties desmit stundu garā ideju maratonā. Lai piedalītos, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, kas ir atrodama Green Tech Latvija mājaslapā, izmantojot šo saiti.

2021. gada nogalē darbību sācis LLU Studējošo biznesa inkubators, kam dots nosaukums “HatchUp” (no angļu valodas “izšķilties”). Īstenotās programmas aktivitātes stiprinās LLU un studējošo sadarbību ar nozares uzņēmumiem un tiks vērstas uz tādas vides radīšanu, kurā studentiem ir iespēja saņemt mācībspēku, komersantu un tehnoloģisku atbalstu savu ideju realizācijai.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar LLU Studējošo biznesa inkubatoru "LLU Hatchup" e-pastā: hatchup@llu.lv vai Facebook /LLUHatchUp

Pasākums norisināsies epidemioloģiski drošajā jeb zaļajā režīmā, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un ievērojot citas valstī noteiktās prasības. 

Afiša

 

Pievienots 05/01/2022