Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Lauksaimniecības universitātē tiek īstenoti dažādi Eiropas Savienības līdzfinansēti projekti, kuros universitāte darbojas gan kā vadošais partneris, gan kā sadarbības partneris. Šajā sadaļā Jūs variet apskatīt informāciju par projektiem, kas tiek īstenoti LLU.

 


Projekta nosaukums Gads No Gads Līdz Projekta finansētājs
Izstrādāt gaļas masas produkta receptūru un tās ražošanas tehnoloģiju no termiski apstrādātas sasmalcinātas gaļas atlikumiem, kuri radušies gaļas apstrādes procesā. Vaučers Nr. VP-V-2021/67 2022 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Mikroaļģu izcelsmes augu augšanas stimulatora un antimikrobiālā līdzekļa prototipa izstrāde un testēšana rudens avenēm 2021 2023 ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai)
Pētījums par Jelgavas pilsētas digitālās ekonomikas platformas informācijas sistēmas uzturēšanu un attīstīšanu (K85) 2021 2022 Līgumpētījumi ar valsts budžeta iestādēm
Izpēte par autonoma elektriskā mikrotīkla risinājumiem (K83) 2021 2024 Līgumpētījumi ar komersantiem
Amonjaka emisiju samazināšana putnkopības saimniecībās 2021 2022 ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai)
izveidot auksti brūvētas kafijas (cold brew) dzērienus ar palielinātu bioloģiski aktīvo savienojumu koncentrāciju. Vaučers Nr. VP-V-2021/91 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
izstrādāt dabīgu augļu un ogu želejas konfekšu ražošanas tehnoloģiju, nodrošinot augstu produkta kvalitāti, vitamīnu sastāvu, atbilstošu derīguma termiņu un uzturvērtību. Vaučers Nr. VP-V-2021/77 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Izstrādāt mazās hidroelektrostacijas (turpmāk – HES) imitāciju matemātiskā modeļa prototipu, kurš ir piemērots Latvijas apstākļiem un ir pielāgojams individuāliem objektiem. Vaučers Nr. VP-V-2021/82 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Izstrādāt inovatīvu metodi terpēnu, terpenofenolu un polifenolu saturošu augu ekstraktu mikro un nano inkapsulēšanai funkcionālos prebiotiskos savienojumos, izstrādātu mikroinkapsulētu parastā apiņa rogu ekstraktu. Vaučers Nr. VP-V-2021/56 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Tehnoloģijas (receptūras) izstrāde vismaz piecu bioloģisko batoniņu veidiem no Latvijā pieejamām izejvielām, kas adaptējamas industriālai ražošanai, ar pārbaudītiem ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem rādītajiem un derīguma termiņu. Vaučers Nr. VP-V-2021/62 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Izstrādāt fermentēta tējas dzēriena - kombučas - putojošo tablešu ražošanas tehnoloģiju un receptūru. Vaučers Nr. VP-V-2021/35 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Aļģu agroķīmisko īpašību izvērtējums augu mēslošanas vajadzībām. Vaučers Nr. VP-V-2021/52 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Izveidot inovatīvus ēdienu garšas un aromāta uzlabošanai paredzētus produktus ar liofilizētām sastāvdaļām. Vaučers Nr. VP-V-2021/34 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Izstrādāt receptūru konfekšu izlasei (4 veidi), kas ražota no pupu miltiem. Izstrādes procesā plānots analizēt un izmēģināt vairākas sastāvdaļu kombinācijas. Vaučers Nr. VP-V-2021/46 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Gūt patiesu un zinātnisku pamatojumu par blakusproduktu atkritumu – aitas vilnas piemērotību organiskā augu mēslošanas līdzekļa izstrādei. Vaučers Nr. VP-V-2021/36 2021 2022 Eiropas Reģionālās attīstības fonds

Pētījumu datu bāze līdz 2016. gadam ir apskatāma šeit