Pārlekt uz galveno saturu

Koncerts ar Aleksandru Tomasu Metjusonu "Balkānu tautasdziesmas" LBTU Studentu teātrī

Sākas
Vieta
LBTU Studentu teātrī, J. Čakstes bulvāris 5a, Jelgava

Atzīmējot Jelgavas valstspilsētas 757. dzimšanas dienu, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) Studentu teātris aicina pievienoties sarunai – koncertam ar Aleksandru Tomasu Metjusonu "Balkānu tautasdziesmas", kas norisināsies 27. maijā plkst. 20.00.

Aleksandrs Tomass Metjusons ir bulgāru / skotu komponists un pianists, kurš dzīvo Latvijā. Viņš savā profesionālajā darbībā raksta mūziku dažādiem sastāviem, sākot no solo instrumentiem līdz orķestrim. 2022. gadā viņa "Simfoniju nr.1" izpildīja Čehijas Nacionālais kamerorķestris, savukārt viņa īsopera "Giant Slugs from Outer Space" 2018. gadā tika atskaņota Minhenes biennālē. Tāpat viņš raksta arī dziesmas popmūzikas kontekstā, piemēram, savai grupai "P. I Meyk The Hevi Metāls". Viņa mūzika iedvesmojas no daudzajām kultūrām, kurās viņš uzaudzis – krāšņas Austrumu melodijas savienojas ar bulgāru ritmiem un harmoniskām inovācijām no klasikas.

27. maija koncertā komponists prezentēs Balkānu tradicionālo dziesmu programmu, kā arī stāstīs par dziesmu izcelsmi, mitoloģiju un iedvesmu.

Melpomenes viesistabas durvis veras plkst. 19.30. Ieeja par ziedojumiem.

Pievienots 19/05/2023
Portāla administrators