Pārlekt uz galveno saturu

LBTU dalība sarunu festivālā "Lampa"

Sākas
Beidzas
Vieta
Cēsu pils parkā

9. un 10. jūnijā Cēsīs norisināsies tradicionālais sarunu festivāls "Lampa", kurā piedalīsies 973 dalībnieki, tostarp pirmo reizi arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (LBTU ESAF) pārstāvji.

10. jūnijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.00 Cēsu pils parkā uz Reģionu skatuves gaidāma diskusija "Ilgtspējīga teritorija un rītdiena - kur ir spēks pastāvēt?", kurā piedalīsies arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes pārstāvji, stāstot par reģionu, tai skaitā attālināto reģionu, līdzsvarotu attīstību, kā arī atbildēs uz jautājumu "Kā to panākt?". Diskusijā tiks iezīmēti izaicinājumi un risinājumi teritoriju dzīvotspējai, tādi kā zināšanu ekonomika, reģionu sadarbība, vietējo kopienu partnerība un augstskolas loma reģionos un to attīstībā. 

Diskusiju rīko Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Vidzemes Augstskola, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju, Rēzeknes speciālo ekonomisko zonu, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Valmieras novada pašvaldību un British Council pārstāvniecību Latvijā.

Diskusiju vadīs un tajā piedalīsies LBTU profesore, LZA ģenerālsekretāre un LLMZA prezidente Baiba Rivža, Vidzemes augstskolas profesore un HESPI vadošā pētniece Maira Leščevica, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore Iveta Mietule, LBTU doktoranti Kārlis Markus un Lilita Ābele, kā arī uzņēmēji un pašvaldību pārstāji.

Savukārt 10. jūnijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 16.30 norisināsies diskusija "Klimata krīzes ēnā: Vai mākam (sa)dzīvot (g)ar ūdeņiem?". Uz Zaļās skatuves tiksies nozares profesionāļi un stāstīs par to, kā atrast līdzsvaru starp cilvēka vajadzībām un dabu. Tāpat tiks meklētas atbildes uz vairākiem jautājumiem: "Kā dzīvi gar ūdeņiem ietekmēs klimata pārmaiņas, kā tām pielāgoties?", "Cik ļoti esam gatavi pārveidot upju un ezeru krastus, lai nodrošinātu savas mājas pret applūšanu?", "Vai gribam saglabāt arī upju dabisko tecējumu, neapbūvētus krastus, palienes un purvus?" un "Kāda šīm ekosistēmām ir loma plūdu riska un klimata pārmaiņu mazināšanā, kā labāk sadzīvot ar tām?".

Pievienots 05/06/2023
Portāla administrators