Pārlekt uz galveno saturu

Ieteikumu izstrāde vējauzas un citu izplatītāko nezāļu sugu ierobežošanas pasākumiem Latvijas apstākļos

Projekta izpildītajs: LLU SIA Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centrs.

2016. gadā tika iegūti jauni dati, kā arī apkopoti un analizēti visos gados iegūtie dati un literatūras izpētes rezultāti. Rezultātā ir iespējams izdarīt secinājumus par faktoriem, kuri ietekmē nezāļu izplatību Latvijā, kā arī uzsākt rekomendāciju izstrādi izplatītāko nezāļu ierobežošanai izmantojot gan projekta laikā iegūto, gan literatūrā pieejamo informāciju. 

Projekta mērķis

Iegūt zinātniski pamatotu informāciju par galvenajām likumsakarībām, kas nosaka nezāļu populāciju struktūru Latvijā un uz tās pamata izstrādāt ieteikumus nezāļu ierobežošanas pasākumiem Latvijas apstākļos.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Sasniedzamo rezultātu praktiskais pielietojums nozares attīstībā:
Uz pētījumu pamata tiks izstrādāti zinātniski pamatoti ieteikumi vējauzas un citu izplatītāko nezāļu sugu ierobežošanai integrētās saimniekošanas sistēmā Latvijas agroklimatiskajos apstākļos. Projekta rezultāti būs pamats daudzgadīgu praktisko demonstrējumu izmēģinājumu iekārtošanai zemnieku saimniecībās, kas uzskatāmi parādīs, kā dažādi ierobežošanas pasākumi ietekmē vējauzas ierobežošanas efektivitāti dažādos agroklimatiskajos apstākļos. Projekta realizācija veicinās Latvijas zinātnisko institūciju sadarbību aktuālu praktiskās lauksaimniecības problēmu risināšanā un kopumā paaugstinās lauksaimniecības zinātnes potenciālu. Projekta ietvaros tiks sagatavotas vismaz divas zinātniskās publikācijas vadošajos zinātniskajos žurnālos ar citēšanas indeksu virs nozares vidējā.

Projekta vadītājs
Jevgenija Ņečajeva
Pievienots 27/12/2016