Pārlekt uz galveno saturu

Inovatīvu risinājumu izplatīšana antibiotiku rezistences mazināšanai (DISARM) (HOR4)

H2020
Projekta numurs
817591
Struktūrvienības kods
HOR4

DISARM (Disseminating Innovative Solutions for Antibiotic Resistance Management) ir Eiropas Savienības (ES) Apvārsnis 2020 programmas finansēts projekts. Tas ir uzsākts 2019. gada janvārī un projekta ilgums ir 3.5 gadi. Projektā iesaistīti 15 partneri no 9 ES valstīm, t.sk., no Latvijas - Latvijas Lauksaimniecības universitātes. 

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Sadarbības partneri
15 partneri (Beļģija - koordinators, Anglija, Nīderlande, Nīderlande, Beļģija, Beļģija, Beļģija, Dānija, Grieķija, Rumānija, Spānija, Francija, Rumānija, Latvija, Beļģija)
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Projekta mērķis ir veidot tematisko tīklu, lai izplatītu labo praksi no inovatīvām saimniecībām un pētniecības institūcijām antibiotiku rezistences samazināšanai lopkopībā.

Apvārsnis 2020 DISARM

Plānotās aktivitātes un rezultāti

DISARM ietvaros plānots izveidot sadarbības tīklu ar 600 biedriem, kas dalīsies pieredzē un diskutēs par efektīvākajām antibiotiku rezistences mazināšanas stratēģijām; sagatavot labās prakses ieteikumus, informatīvus materiālus un video par saimniecībām, kas ir veiksmīgi ieviesušas antibiotiku rezistences mazināšanas pasākumus; sagatavot antibiotiku rezistences mazināšanas plānus 40 saimniecībās (8 valstīs); organizēt 80 pasākumus, kuros dalīties ar labo praksi u.c.

Projekta budžets

Projekta kopējais budžets: EUR 1 999 580,00 (100% EK finansējums)

LLU budžeta daļa: EUR 82 297.61

Projekta vadītājs
Sandija Zēverte-Rivža
Projekta atslēgvārdi
Lauksaimniecība, lauksaimniecības ekonomika, antibiotikas, rezistence, lopkopība
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 03/01/2019