Pārlekt uz galveno saturu

Jauna augu valsts izcelsmes produkta, kā alternatīvas gaļas produktiem, eksperimentālā izstrāde, Vaučers Nr. VP-V-2020/6

Projekta numurs
VP-L-2020/4
Struktūrvienības kods
TEPV77

Mērķa sasniegšanai veicamie darbi:

-Veikt izejvielu atlasi, lai pagatavotu gaļas produktu aizstājēju;

-Izstrādāt tehnoloģisko procesu universālas gaļas aizstājējprodukta masas ražošanai uz uz šīs masas bāzes izstrādāta viena gala produkta receptūra;

-Veikt jaunā produkta kvalitātes izvērtēšanu (sensorās, īpašības, mikrobioloģiskie rādītāji, struktūrmehāniskās īpašības);

– izvērtēt dažādas termiskās apstrādes iespējas (kūpināšana, cepšana, vārīšana);

– izvērtēt dažādu iepakojuma tehnoloģiju (iepakojuma materiāli un vide) piemērotību jaunā produkta derīguma termiņa nodrošināšanai;

– veikt kvalitatīvas analīzes sertificētā laboratorijā;

– sagatavot eksperimentālā testa partiju (līdz 1 kg) degustācijai, kurā tiks noskaidrotas un izvērtētas produkta organoleptiskās īpašības (garša, smarža, struktūra u.c.);

– sagatavots ieteicamā aprīkojuma un tehnoloģiskās līnijas apraksts produkta pamatmasas izstrādei un viena gala produkta ražošanai.

Iestādes loma projektā
Vadošais partneris
Sadarbības partneri
SIA "Furious Food"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta budžets

Vaučera vērtība EUR 20 400.

Projekta vadītājs
Mārtiņš Šabovics
Pievienots 01/06/2020