Pārlekt uz galveno saturu

Konditorejas izstrādājumu (tortes) inovatīvu sastāvdaļu izstrāde un ražošana no kartupeļiem

Logo
logo
Projekta numurs
19-00-A01620-000056
Struktūrvienības kods
LAD 40
Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Sadarbības partneri
SIA INESES TORTES, Agroresursu un ekonomikas institūts, ZS Cīrulīši
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Radīt jaunus inovatīvus pārtikas produktus, jaunas receptes, izmantojot noteiktu šķirņu kartupeļus. Rast jaunu noietu izplatītam lauksaimniecības produktam -
kartupelim. Konditorejas izstrādājumu (tortes/kūkas) ražošanā ir nepieciešamība pēc dabīgu mazalerģisku sastāvdaļu izmantošanas, galvenokārt (bet ne tikai)
aizstājot tādas sastāvdaļas kā putukrējums. Izzinot kartupeļu šķirņu piemērotību un izstrādājot specifiskas receptes, tiktu veicināta noteiktu kartupeļu šķirņu
audzēšana, pieprasījums no pārtikas ražošanas industrijas un jaunu inovatīvu produktu nonākšana sabiedrībā.

 

 

Plašāka informācija par ELFLA projektiem: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development
vai EJZF - https://ec.europa.eu/fisheries/cfp/emff/

Projekta budžets

LLU EUR 28087.37

Projekta vadītājs
Tatjana Ķince
Pievienots 17/06/2020