Konditorejas izstrādājumu (tortes) inovatīvu sastāvdaļu izstrāde un ražošana no kartupeļiem
Radīt jaunus inovatīvus pārtikas produktus, jaunas receptes, izmantojot noteiktu šķirņu kartupeļus. Rast jaunu noietu izplatītam lauksaimniecības produktam -
kartupelim. Konditorejas izstrādājumu (tortes/kūkas) ražošanā ir nepieciešamība pēc dabīgu mazalerģisku sastāvdaļu izmantošanas, galvenokārt (bet ne tikai)
aizstājot tādas sastāvdaļas kā putukrējums. Izzinot kartupeļu šķirņu piemērotību un izstrādājot specifiskas receptes, tiktu veicināta noteiktu kartupeļu šķirņu
audzēšana, pieprasījums no pārtikas ražošanas industrijas un jaunu inovatīvu produktu nonākšana sabiedrībā.
Plašāka informācija par ELFLA projektiem: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development
vai EJZF - https://ec.europa.eu/fisheries/cfp/emff/
LLU EUR 28087.37