Pārlekt uz galveno saturu

Ražošanas tehnoloģijas izstāde mini galetēm un čipsiem

Projekta numurs
VP-L-2020/68
Struktūrvienības kods
TEPV99
Sadarbības partneri
SIA "Letari"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Plānotās aktivitātes un rezultāti

Veicamie uzdevumi: 

  1. Receptūras izstrāde – mini galetēm no rīsiem ar dažādu veidu garšām;

  2. Receptūras izstrāde – rīsu, lēcu, kartupeļu čipsiem ar dažādu veidu garšām;

  3. Ražošanas tehnoloģijas izstrāde - mini galetēm un čipsiem;

  4. Derīgumu termiņu noteikšana - mini galetēm un čipsiem;

  5. Prototipu izstrāde – mini galetēm un čipsiem;

 

Veicamo uzdevumu detalizēts apraksts:

Ražošanas tehnoloģijas izstrāde:

  • ekstruderī optimālā ekstrudēšanas spiediena un karstuma attiecību noteikšana un izejmateriāla dozēšana;

  • eļļas uzkarsēšanas un vienmērīgas uzklāšanas proporcijas attiecība pret produktu;

  • organisko sulu koncentrāta nepieciešamā uzkarsēšana un izmidzināšana attiecībā pret produktu;

  • garšvielu dozēšanas attiecība pret produktu. Garšvielu kaisīšanas intensitāte un vienmērīga uzklāšana produktam;

  • garšvielu-maisītājmucas griešanās ātruma un sagāzuma noteikšana;

  • žāvēšanas iekārtas temperatūras žāvēšanas ilguma noteikšana.

  • izejmateriālā pielāgošana ražošanas tehnoloģijai

  • produkta sensorais novērtējums un fizikāli – ķīmisko parametru analīze.

izstrādāto produktu mikrobioloģisko analīžu veikšana.

 

Iepakošana un uzglabāšana:

  • iepakojuma materiāla un veida noteikšana;

  • produktu derīguma termiņa noteikšana.

  • produkta sensorais novērtējums un fizikāli – ķīmisko parametru analīze, uzglabāšanas laikā.

  • izstrādāto produktu mikrobioloģisko analīžu veikšana

Projekta budžets

Projekta kopējās izmaksas: 35588.23 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 24999.99 EUR

Projekta vadītājs
Rita Riekstiņa - Doļģe
Pievienots 11/01/2021