Pārlekt uz galveno saturu

Ilgtspējīga augsnes apsaimniekošana augsnes bioloģiskās daudzveidības paaugstināšanai un vides, ekonomiskās un sociālās labklājības palielināšanai (SOILGUARD) (HOR10)

Soilguard
Projekta numurs
101000371
Struktūrvienības kods
HOR10

Sustainable soil management to unleash soil biodiversity potential and increase environmental, economic and social wellbeing (SOILGUARD)

Pētniecības un inovācijas atbalsta programmas Apvārsnis 2020 projekta SOILGUARD ietvaros projekta partneri no 17 dažādām valstīm iegūs pārliecinošus pierādījumus par augsnes menedžmenta, augsnes bioloģiskās daudzveidības, augsnes daudzfunkcionalitātes un cilvēka labklājības savstarpējo saikni dažādos bioģeogrāfiskajos reģionos.

Šos pierādījumus iegūs, pamatojoties uz inovatīvu, vienotu augsnes bioloģiskās daudzveidības un labklājības sistēmu/konceptu. Projekta SOILGUARD ietvaros izvērtēs augsnes bioloģiskās daudzveidības stāvokli un tā nozīmi augsnes ekosistēmas funkcionēšanā, novēršot draudus videi, t.i., zemes degradāciju, neilgtspējīgu augsnes apsaimniekošanu un klimata pārmaiņām.

Pierādījumus izmantos, lai:

  1. kvantificētu ilgtspējīgas augsnes apsaimniekošanas (IAA) un ar augsnes bioloģisko daudzveidību saistītus ekonomiskus, sociālus un vides ieguvumus,
  1. palielinātu spēju prognozēt augsnes bioloģiskās daudzveidības atbildes reakciju uz pastāvošiem un prognozētiem izaicinājumiem un lavīnveida iedarbību uz ekosistēmas pakalpojumiem, kur augsnei ir starpnieka loma uz cilvēka labklājību,
  1. informētu nacionālos, ES un globālos politikas un konservācijas/saglabāšanas sistēmas pārstāvjus,
  2. integrētu un atbalstītu ilgtspējīga augsnes menedžmenta īstenošanu.

Projekta koordinators: ACONDICIONAMIENTO TARRASENSE ASSOCIACION (LEITAT) (Spānija)

Iestādes loma projektā
Projekta partneris
Sadarbības partneri
25 partneri - Spānija, Francija, Šveice, Nīderlande, Nīderlande, Spānija, Austrija, Vācija, Vācija, Beļģija, Dānija, Latvija, Spānija, Ungārija, Somija, Īrija, Argentīna, Kamerūna, Taizeme, Grieķija, Grieķija, Beļģija, Spānija, Šveice, Lielbritānija
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

SOILGUARD mērķis ir veicināt augsnes bioloģiskās daudzveidības ilgtspējību, lai aizsargātu augsnes daudzfunkcionalitāti, kā arī lai uzlabotu ekonomisko, sociālo un vides labklājību. 

Projekta budžets

Projekta īstenošanas kopējais budžets ir EUR  6 999 161.25. LLU (kā partnera) budžeta daļa ir EUR 120 153.75, un tā tiek finansēta no EK budžeta.

CORDIS faktu lapa: https://cordis.europa.eu/project/id/101000371

SOILGUARD

Projekta vadītājs
Ina Alsiņa (LF)
Projekta atslēgvārdi
Ilgtspējīga augsnes apsaimniekošana, augsnes bioloģiskā daudzveidība, SOILGUARD
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 21/07/2021