Pārlekt uz galveno saturu

izstrādāt dabīgu augļu un ogu želejas konfekšu ražošanas tehnoloģiju, nodrošinot augstu produkta kvalitāti, vitamīnu sastāvu, atbilstošu derīguma termiņu un uzturvērtību. Vaučers Nr. VP-V-2021/77

Projekta numurs
VP-V-2021/77
Struktūrvienības kods
TEPV131
Sadarbības partneri
SIA "Rāmkalni"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izstrādāt dabīgu augļu un ogu želejas konfekšu ražošanas tehnoloģiju, nodrošinot augstu produkta kvalitāti, vitamīnu sastāvu, atbilstošu derīguma termiņu un uzturvērtību.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Mērķa sasniegšanai veicamie darbi:

  1. Dabīgu augļu un ogu želejas konfekšu, bez pievienota cukura, ražošanas tehnoloģijas izstrāde, kas iekļauj:
    1. receptūras izstrādi;
    2. dažādu biezeņu un augļu/ogu masu izmantošanu produkta pamatbāzes sagatavošanai;
    3. dažādu pektīnu un biezinātāju izmantošanu;
    4. dabīgo aromatizētāju piemeklēšanu;
    5. analīzi, vai pievienota sula vai sulas koncentrāts maina produkta organoleptiskās īpašības;
    6. analīzi par produkta bagātināšanas ar vitamīniem iespējām.
  2. Dabīgo augļu un ogu želejas konfekšu kvalitātes izvērtējums:
    1. mikrobioloģiskās analīzes – mikroorganismu kopskaits (MAFAm);
    2. fizikālās analīzes – pH skaitliskā vērtība;
    3. ķīmiskās analīzes – olbaltumvielu, tauku, ogļhidrātu, minerālvielu saturs.
  3. Dabīgo augļu un ogu želejas konfekšu produktu uzturvērtības noteikšana.
  4. Atbilstošākās/ pieejamo produktu iepakošanas tehnoloģijas un veida noteikšana.
  5. Produktam piemērotāko iepakojuma materiālu noteikšana.
  6. Produkta kvalitātes izmaiņu uzglabāšanas laikā analīze.
  7. Produkta realizācijas termiņu noteikšana.

 

Projekta budžets

Projekta kopējā summa: 35588.24 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 25000.00 EUR

Projekta vadītājs
Ilze Beitāne
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 30/08/2021