Pārlekt uz galveno saturu

Izstrādāt fermentēta tējas dzēriena - kombučas - putojošo tablešu ražošanas tehnoloģiju un receptūru. Vaučers Nr. VP-V-2021/35

Projekta numurs
VP-V-2021/35
Struktūrvienības kods
TEPV125
Sadarbības partneri
SIA "LKOM"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izstrādāt fermentēta tējas dzēriena - kombučas - putojošo tablešu ražošanas tehnoloģiju un receptūru.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Mērķa sasniegšanai veicamie darbi:

  1. Izstrādāt kombučas putojošo tablešu iegūšanas tehnoloģiju, veicot dzēriena dehidrēšanu, izvērtēt iegūtā produkta kaltēšanas veidus un temperatūras režīmus  vai jebkurus citus tehnoloģiskos procesus, kuru rezultātā iegūst kombučas pulveri.
  2. Noteikt kombučas pulvera nepieciešamās piedevas, lai iegūtu ar atbilstošajiem fizikālajiem radītājiem kombučas tabletes, tai skaitā sensori baudāmas.
  3. Izvērtēt iespējas tabletēs saglabāt kombučā esošās bioloģiski aktīvās vielas.
  4. Novērtēt iespējas bagātināt putojošās tabletes ar Baltijas reģionā raksturīgajiem izcelsmes produktiem, lai panāktu sensoro daudzveidību un bagātinātu ar papildu vērtīgām uzturvielām.
  5. Veikt jaunizstrādātājam produktam analīzes, nosakot dažādus fizikāli - ķīmiskos, mikrobioloģiskos, sensoros un uzturvērtībās rādītājus, vismaz pieciem perspektīvākajiem paraugiem.
  6. Optimālākajam rezultātam veikt analīzes akreditētā laboratorijā.
  7. Izstrādāt putojošo tablešu ražošanai nepieciešamo iekārtu sarakstu un galvenās prasībās tām, saskaņojot ar esošo ražošanas tehnoloģiju.
Projekta budžets

Projekta kopējā summa: 35211.00 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 24735.00 EUR

Projekta vadītājs
Ilga Gedrovica
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 30/08/2021