Pārlekt uz galveno saturu

Izstrādāt receptūru konfekšu izlasei (4 veidi), kas ražota no pupu miltiem. Izstrādes procesā plānots analizēt un izmēģināt vairākas sastāvdaļu kombinācijas. Vaučers Nr. VP-V-2021/46

Projekta numurs
VP-V-2021/46
Struktūrvienības kods
TEPV1121
Sadarbības partneri
SIA "LEOBELLA"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izstrādāt receptūru konfekšu izlasei (4 veidi), kas ražota no pupu miltiem. Izstrādes procesā plānots analizēt un izmēģināt vairākas sastāvdaļu kombinācijas, lai iegūtu marcipānam līdzīgu konsistenci, patīkamāko garšu un uzturvērtības ziņā augstvērtīgāko produktu, pēc iespējas izslēdzot ES Top 14 alergēnus.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Mērķa sasniegšanai veicamie darbi:

1.konfekšu veids – pupu konfekšu pamatbāzes izstrāde. Tiks izmēģinātas dažādas sastāvdaļu proporcijas un pagatavošanas tehnikas, lai nonāktu pie tīkamākās garšas un marcipānam līdzīgas konsistences. Pamatbāzes konfekšu glazūrā plānots izmantot šokolādi.

  • Izstrādāt tehnoloģisko shēmu, konfekšu izgatavošanai, tai skaitā glazēšanai ar šokolādi. Izveidot pamatreceptūru, pēc kuras tiks veidotas konfektes pirms glazēšanas, tas ietver sastāvdaļu svēršanu, pirmapstrādi un sajaukšanu viendabīgā masā.
  • Galvenais pētāmais objekts būs sastāvdaļu optimālā proporciju izveide, vēlamās garšas un marcipānam līdzīgas konsistences iegūšanai.

2.konfekšu veids – īpaši veselīgās konfektes.

  • Izmantot izstrādāto tehnoloģisko shēmu, lai pagatavotu konfektes, kas satur papildus uzturvielas, mazāk cukura un taukvielas, salīdzinoši kā 1.konfekšu veids.
  • Izmēģināt šokolādes glazūras alternatīvas, kā, piemēram, apviļāšana kakao un sublimētos augļos.
  • Izmēģināt iestrādāt konfektēs augu valsts izejvielas, kas paaugstinās to uzturvērtību (vismaz divas izejvielas). Samazināt augu tauku procentuālo daļu konfektēs un izmēģināt vismaz divus baltā cukura aizvietotājus.

3.konfekšu veids – pupu konfektes ar ruma esenci.

  • Izmēģināt pamatsastāvam pievienot ruma esenci, nosakot precīzu pievienojamās esences daudzumu un nepieciešamības gadījumā pielāgojot pamatsastāva izejvielu daudzumu proporciju, lai iegūtu tīkamāko garšu un marcipānam līdzīgu konsistenci.

4.konfekšu veids – eksperimentu rezultātā radies 4.garšas veids. Izstrādājot receptūru iepriekšējiem konfekšu veidiem, tiks izmēģinātas vairākas sastāvdaļas, attiecīgi radot vairākus pastarpinātus konfekšu veidus. Labākā no pastarpinātajiem konfekšu veidiem izpēte tiks turpināta.

Projekta budžets

Projekta kopējā summa: 34876.47 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 24500.00 EUR

Projekta vadītājs
Kristīne Majore
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 30/08/2021