Pārlekt uz galveno saturu

Izveidot inovatīvus ēdienu garšas un aromāta uzlabošanai paredzētus produktus ar liofilizētām sastāvdaļām. Vaučers Nr. VP-V-2021/34

Projekta numurs
VP-V-2021/34
Struktūrvienības kods
TEPV123
Sadarbības partneri
SIA "Lāča oga"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izveidot inovatīvus ēdienu garšas un aromāta uzlabošanai paredzētus produktus ar liofilizētām sastāvdaļām. 

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Mērķa sasniegšanai veicamie darbi:

  1. Izveidot produktu receptūras 20 produktiem četrās grupās:
    • liofilizēti garšaugi (kinza, baziliks u.c.) – piecas receptūras;
    • sāls maisījumi ar liofilizētām sastāvdaļām (sēnēm, dārzeņiem, garšaugiem, augļiem un ogām) – piecas receptūras;
    • garšvielu maisījumi ar liofilizētām sastāvdaļām – piecas receptūras;
    • liofilizēti kraukšķi (sēnes, dārzeņi, augļi un ogas) – piecas receptūras.
  2. Analizēt izejvielu un gatavo produktu fizikāli-ķīmiskos un mikrobioloģiskos parametrus, uzturvielu un ķīmiskā sastāva izmaiņas tehnoloģisko procesu laikā (pirmapstrāde, saldēšana, liofilizācija).
  3. Analizēt gatavo produktu organoleptiskās īpašības, testēt tās, piesaistot ekspertus, apkopot atgriezenisko saiti un rekomendācijas.
  4. Noteikt produktu optimālo derīgumu termiņu dažādos iepakojuma materiālos, analizējot fizikāli-ķīmiskos, mikrobioloģiskos un sensoros parametrus un ķīmiskā sastāva izmaiņas; ja nepieciešams, izmantojot paātrinātās metodes uzglabāšanas laika noteikšanai, kā arī izstrādāt rekomendācijas piemērotāko iepakojumu izvēlei derīguma termiņa pagarināšanas un produkta kvalitātes saglabāšanas nolūkā.
Projekta budžets

Projekta kopējā summa: 35588.24 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 25000.00 EUR

Projekta vadītājs
Ilze Laukalēja
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 30/08/2021