Pārlekt uz galveno saturu

LLU pāreja uz jauno doktorantūras finansēšanas modeli (ES32)

ESF
Projekta numurs
8.2.2.0/20/I/001
Struktūrvienības kods
ES32
Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Sadarbības partneri
APP “Agroresursu un ekonomikas institūts”, APP “Dārzkopības institūts”, Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

palielināt doktora zinātniskā grāda ieguvēju skaitu un to nodarbinātību akadēmiskajā un zinātniskajā darbā LLU stratēģiskās specializācijas jomās, paaugstinot doktora studiju kvalitāti un konkurētspēju Latvijas un Eiropas zinātniskajā vidē, iesaistot ārvalstu pasniedzējus doktora studiju nodrošināšanā un sniedzot finansiālo atbalstu 30 doktorantiem vai zinātniskā grāda pretendentiem.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Projekta darbības laikā tiek plānots:

  1. Iesaistīt doktorantus un zinātniskā grāda pretendentus (turpmāk - doktoranti) studiju vai zinātniski pētnieciskajā darba LLU vai sadarbības partnera organizācijā vismaz 12 mēnešus, projekta ietvaros nepārsniedzot 50% no pilnas darba slodzes.
  2. Iesaistīt doktorantus arī cita ar promocijas darba tematiku saistītā pētniecības un attīstības darba pie finansējuma saņēmēja vai nodarbināt cita ar doktorantūras studijām saistītā darbā, nodrošinot papildu darba slodzi vismaz 25% apmērā no pilnas darba slodzes.
  3. Piesaistīt uz pieciem mēnešiem ārvalstu akadēmisko personālu, ka mācībspēkus prioritāri doktora studiju programmu īstenošanai un akadēmiskā personāla kompetenču pilnveidei LLU.

Projekta ietvaros plānots sniegt atbalstu 30 doktorantiem, no kuriem plānots, ka vismaz 11 doktoranti būs ieguvuši doktora grādu un sešu mēnešu laika pēc grāda iegūšanas strādās par akadēmisko personālu LLU (vismaz 12 mēnešus), un piesaistīt 3 ārvalstu pasniedzējus darbam LLU.

Projekta budžets

Kopējais finansējums – 1 032 439.00 EUR, tai skaitā:

ESF finansējums (85%) – 877 573.15 EUR

Valsts budžeta finansējums (15%) – 154 865.85 EUR

Projekta vadītājs
Natālija Sergejeva
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 17/03/2021