Pārlekt uz galveno saturu

LLU studentu inovācijas prasmes un uzņēmējspējas veicināšana

Eiropas Reģionālais attīstības fonds
Projekta numurs
Nr.1.1.1.3./21/A/007
Struktūrvienības kods
ER34

Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 1.1.1.3. pasākuma “Inovāciju granti studentiem” ietvaros plānots izveidot Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu Biznesa inkubatoru, radot studentiem vietu, kur attīstīt savas jaunrades un uzņēmējspējas. LLU Studentu Biznesa inkubators veidos ciešu sadarbību ar nozaru komersantiem tādā veidā paverot studentiem iespējas pielietot savas teorētiskās zināšanas un iemaņas reālā uzņēmējdarbības praksē palīdzot komersantiem risināt aktuālos problēmjautājumus. Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu Biznesa inkubators ne tikai vadīs un ieviesīs Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 1.1.1.3. pasākuma “Inovāciju granti studentiem” projektu, bet arī būs kā ilgtermiņa risinājums nodrošinot patstāvīgu pirms -inkubācijas un inkubācijas darbības, kas sekmēs jaunuzņēmumu skaita pieaugumu Latvijas teritorijā. Projektu ir iespējams ieviest un attīstīstīt pateicoties Eiropas Reģionā Attīstības fonda finansējumam.

Iestādes loma projektā
Projekta iesniedzējs
Sadarbības partneri
LLU Attīstības fonds ; Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klāsteris ; Liepājas Universitāte ; LVMI Silava
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Attīstīt mācību vidē integrētu praktisku uz kompetencēm balstītu atbalsta mehānismu, lai attīstītu LLU studējošo uzņēmīgumu, uzņēmējspēju un prasmi strādāt starpdisciplinārās komandās.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

1. Izveidot LLU Studenta biznesa inkubatoru, kas būtu kā koordinējošā iestāde, starp studentiem, mācībspēkiem, zinātniekiem, un uzņēmējiem.

2. Jau mācību procesa laikā motivēt Programmas mērķa grupu iesaistīties un izmantot iespēju apgūtās zināšanas pielietot prakse, vidē, kur ir pieejama gan infrastruktūra idejas attīstīšanai, gan pieredzējušu ekspertu un mācībspēku atbalsts.

3. Izveidot studentu uzņēmēj spējas un jaunrades aktivizēšanas pasākumu ciklu, kurā ietilptu prototipa modeļa un izstrādes darbnīcas, hipotēžu darbnīcas, prezentācijas darbnīcas u.c. apmācību darbnīcas, kuru laikā piedalītos arī nozaru pārstāvji, lai palīdzētu studentiem saprast aktuālos izaicinājumus ar kuriem ikdienā satopas uzņēmēji.

4. Rīkot konkursus, hakatonus, lai mācītu studentus īsā laikā nonākt no problēmas līdz potenciālajam risinājumam.

5. Veicināt uzņēmēju iesaisti universitātes projektā, gan kā ideju ģeneratorus, gan kā mentorus studentu komandām. Tādā veidā ar vien vairāk stiprinot universitātes sadarbību ar saistīto nozaru komersantiem.

Projekta budžets

Kopējās izmaksas: 1 053 924.00.

ERAF finansējums: 843 139.20 EUR, privātais līdzfinansējums: 210 784.80 EUR

Projekta vadītājs
Gvido Bērziņš
Projekta atslēgvārdi
Inovācijas
Inovāciju granti studentiem
ERAF
Inkubators
LLU Studējošo biznesa inkubators
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 12/01/2022