Pārlekt uz galveno saturu

Tehnoloģijas (receptūras) izstrāde vismaz piecu bioloģisko batoniņu veidiem no Latvijā pieejamām izejvielām, kas adaptējamas industriālai ražošanai, ar pārbaudītiem ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem rādītajiem un derīguma termiņu. Vaučers Nr. VP-V-2021/62

Projekta numurs
VP-V-2021/62
Struktūrvienības kods
TEPV1126
Sadarbības partneri
SIA "LAEKKO"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Tehnoloģijas (receptūras) izstrāde vismaz piecu bioloģisko batoniņu veidiem no Latvijā pieejamām izejvielām, kas adaptējamas industriālai ražošanai, ar pārbaudītiem ķīmiskiem un mikrobioloģiskiem rādītajiem un derīguma termiņu.

Plānotās aktivitātes un rezultāti
  1. Produkta receptūras un tehnoloģiju izstrāde:
        • batoniņu masas sagatavošana;
        • optimālie apstrādes veidi (laiks, temperatūra, mitrums utt.);
        • gala produkta sensorā vērtēšana;
        • produktu fizikāli – ķīmisko un mikrobioloģisko radītāju noteikšana un analīze;
        • produkta struktūrmehānisko īpašību izpēte.

 

  1. Produkta kvalitātes nodrošināšana uzglabāšanas laikā:
  • iepakojuma (hermētisks, kartona, polipropilēnā) izvēle;
  • produkta derīguma termiņa noteikšana;
  • produkta sensorā vērtēšana (ar sajūtām – garšu, smaržu, redzi, tausti –  uztveramo īpašību noteikšana un novērtēšana);
  • produktu fizikāli – ķīmisko un mikrobioloģisko radītāju noteikšana un analīze;
  • produkta struktūrmehānisko īpašību izpēte (veikti testi, lai nodrošinātu stingru/nedrūpošu produkta konsistenci).
Projekta budžets

Projekta kopējā summa: 6050.00 EUR

Ar vaučeri apmaksājami 5000.00 EUR

Projekta vadītājs
Jekaterina Bujaka
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 30/08/2021