Pārlekt uz galveno saturu

Izstrādāt jaunu siera ražošanas tehnoloģiju, samazinot sāls saturu sierā un atrodot veiksmīgāko biodegradējamo materiālu siera kvalitātei un saglabāšanai realizācijai

Projekta numurs
VP-V-2022/1
Struktūrvienības kods
TEPV140
Sadarbības partneri
SIA "Soira"
Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izstrādāt jaunu siera ražošanas tehnoloģiju, samazinot sāls saturu sierā un atrodot veiksmīgāko biodegradējamo materiālu siera kvalitātei un saglabāšanai realizācijai.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

 

Vaučers izsniegts rūpniecisko pētījumu veikšanai, kā ietvaros plānots:

  1. Izstrādāt tehnoloģiju.
  2. Precizēt nogatavošanas laiku ražošanas optimizācijas nolūkos.
  3. Sagatavot vienu siera partiju (aptuveni 500kg).
  4. Analizēt siera uzturvērtību.
  5. Noteikt derīguma termiņu.
  6. Veikt siera nekaitīguma analīzi.
  7. Piemērot ilgtspējīgu, videi draudzīgu iepakojumu siera realizācijai.

 

Rūpniecisko pētījumu plānotais rezultāts:

  1. Izstrādāta un aprobēta ražošanas apstākļos siera ražošanas tehnoloģija.
  2. Siera partijas uzturvērtības analīze.
  3. Siera partijas derīguma termiņa analīze.
  4. Siera partijas nekaitīguma analīze.
  5. Piemērots biodegradējams siera iepakojums realizācijai.
Projekta budžets

Kopējā līgumsumma 6050,00 EUR.

Ar vaučeri tiek apmaksāta līgumcenas daļa 5000,00 EUR.

Projekta vadītājs
Inga Ciproviča
Projekta iestāde
LLU
Pievienots 01/02/2022