Pākšaugi, kā alternatīva, ekstrudēto makaronu ieguvei (Z56)
Pētīt Latvijā audzētu zirņu un pupiņu piemērotību makaronu ražošanai
Uzdevumi:
- noteikt Latvijā audzētu dažādu šķirņu pākšaugu (zirņu un pupiņu) fizikāli-ķīmiskos rādītājus;
- izstrādāt receptūras un noteikt tehnoloģiskos parametrus makaronu ieguvei no dažādu pākšaugu miltu maisījumiem;
- izvērtēt iegūto makaronu kvalitātes parametrus.
2.2. Aktivitātes (uz projekta rezultātu vērstas darbības) |
||
2.2.1. Zinātniskās literatūras apkopojums par:
|
||
2.2.2. Pākšaugu fizikāli-ķīmisko rādītāju izvērtējums. |
||
2.2.3. Makaronu receptūru izstrāde, gatavošanas tehnoloģisko parametru noteikšana, iegūto produktu kvalitātes parametru izvērtējums. |
||
2.2.4. Iesniegta un apstiprināta viena publikācija Scopus vai Web of Science indeksētā žurnālā. |
||
2.2.5. 2.2.5. Projekta ietvaros iegūto rezultātu prezentēšana starptautiskā konferencē. |
||
2.3. Sasniedzamie rezultāti (Norādīt konkrētu sasniedzamo rezultātu zinātnisko vai praktisko nozīmīgumu, plānoto ieguldījumu konkrētā zinātnes virziena attīstībā) |
||
Nr. |
Rezultatīvie rādītāji /detalizēts pamatojums |
Sasniedzamais rezultāts (skaits) |
1 |
Izvērtēts Latvijā audzēto pākšaugu ķīmiskais sastāvs un noteikti to fizikālie rādītāji. |
Ne mazāk kā 3 zirņu šķirnes un ne mazāk kā 3 pupiņu šķirnes |
2 |
Rasts risinājums Latvijā audzēto pākšaugu pielietojumam makaronu ražošanā, palielinot to izmantošanu pārtikas rūpniecībā, tā nodrošinot vietējo lauksaimniecības resursu ilgtspēju Latvijas tautsaimniecības attīstībai. |
Ne mazāk kā 4 makaronu veidi |
3 |
Zinātniskais raksts starptautiskā žurnālā, kas ir indeksēts Scopus un/vai Web of Science datubāzē. |
1 raksts |
4 |
Pētījumos iegūto zinātnisko rezultātu prezentēšana starptautiskā konferencē. |
2 konferences |
10000.00