Pārlekt uz galveno saturu

Mobila ūdeņraža elektroenerģijas ģeneratora projekta izstrāde TEPV165

Projekta numurs
VP-V-2022/44
Struktūrvienības kods
TEPV165

Tradicionālajiem enerģijas avotiem ir vērojams tarifu pieaugums un periodiskie piegādes traucējumi pakalpojumu tirgū. Tāpēc vēlamies izstrādāt energoneatkarīgu sistēmu, kura nodrošinās elektroenerģiju, izmantojot ūdeņraža degšūnu sistēmu,  vietās, kur nav piekļuves parastajam elektrotīklam, piemēram, būvlaukumos, āra pasākumos, telekomunikāciju mastu īslaicīgai elektroapgādei vai kā mobilai avārijas elektroapgādei katastrofu gadījumā. Pēc izvēles to var arī konfigurēt lietošanai kā mobilo avārijas elektroenerģijas ģeneratoru.

Salīdzinot tirgū esošos no atjaunīgiem energoresursiem piedāvātos enerģiju ģenerēšanas tehnoloģiskos risinājumus tika secināts, ka šobrīd pārsvarā tiek piedāvāti elektroenerģijas iegūšanas risinājumi tikai dīzeļa, taču nav šobrīd pieejamas ūdeņraža ģenerators, kā darbību nodrošina tikai atjaunīgas enerģijas avots.

Projekta uzsākšanas datums
Projekta beigu datums
Projekta mērķis

Izstrādāt mobilu ūdeņraža elektroenerģijas ģeneratoru, lai nodrošinātu elektrību, kur nav piekļuves parastajam elektrotīklam, no atjaunojamajiem energoresursiem

Projekta vadītājs
Dr. ing. Aigars Laizāns
Projekta iestāde
LBTU
Pievienots 24/04/2023