Pārlekt uz galveno saturu

I. Pilvere: „Galvenais akcents augstākajā izglītībā tiks likts uz zinātni”

„Vērtējot situāciju Latvijas augstākajā izglītībā, var secināt, ka mainījušies akcenti – tagad, pretēji tam, kā bijis iepriekš, universitātēs galvenajā plānā jāizvirza zinātne un pēc tam studijas,” LLU Akadēmiskajā sēdē 26. augustā uzsvēra universitātes rektore Irina Pilvere.

Sēdi ar apsveikumu atklāja Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, norādot, ka Latvijā izglītības telpā vērojama ļoti sīva konkurence: „Tagad visur notiek cīņa par cilvēkiem. Arī izglītībā ir cīņa par skolēniem un studentiem. Šajā konkurences cīņā mēs nedrīkstam būt otrie, mums ir jābūt pašiem labākajiem! Tāpēc gribu vēlēt, lai Jelgavas un LLU sadarbība būtu arvien ciešāka un mēs spētu droši atvērt durvis visam jaunajam, kam jāienāk mūsu dzīvē!”

Par aizvadītajā studiju gadā sasniegtajiem rezultātiem ziņoja studiju prorektors Kaspars Vārtukapteinis. Kā viens no labākajiem sasniegumiem tika izcelts tas, ka šovasar uzņemts vairāk maģistrantu nekā pēdējos četros gados.

Savukārt rektore I. Pilvere klātesošos iepazīstināja ar augstākās izglītības un LLU attīstības aktualitātēm, uzsverot, ka notikusi akcentu maiņa augstākajā izglītībā un piedzīvotas lielas pārmaiņas arī visās universitātes darbības jomās.

„Mums jābūt gataviem visām pārmaiņām – gan tām, kas notiek politiskajā un augstākās izglītības telpā, gan tām, kuras vēl gaidāmas universitātē. Ceru, ka mēs visi kopā šīs pārmaiņas spēsim izmantot savā labā un kļūsim arvien labāki un pievilcīgāki saviem klientiem gan studiju, gan pētniecības jomā!” tā rektore.

Rektore arī informēja par nozīmīgākajiem ieguldījumiem LLU infrastruktūras attīstībā, un raksta foto galerijā iespējams apskatīt vairākus no jaunuzceltajiem vai renovētajiem objektiem, kā arī jauno laboratoriju aprīkojumu.

Sēdes noslēgumā tika sveikti akadēmiskajos amatos jaunievēlētie mācībspēki un jaunie pasniedzēji, kuri ar šo studiju gadu sāk darbu universitātē, kā arī novēlēts, lai visiem LLU studējošajiem un darbiniekiem veiksmīgs un panākumiem bagāts jaunais studiju gads!

Pievienots 25/11/2015