Pārlekt uz galveno saturu

Ar uzņēmuma Lafivents atbalstu iegādātas iekārtas ēku energopatēriņa optimizācijas pētījumiem Lauku inženieru fakultātē

LLU Lauku inženieru fakultātes zinātniskās darbības veicināšanai un laboratorijas aprīkošanai ir iegādāti un uzstādīti divi Danfoss, Sonometer 1100 ultraskaņas siltuma skaitītāji.

Skaitītāji tiks izmantoti Lauku inženieru fakultātes doktorantūras studiju ietvaros ēku energopatēriņa optimizācijas pētīšanā. Pētījumus jau šobrīd sāks veikt Būvzinātnes doktora studiju programmas doktorants M.Ruduks prof. A. Lešinska vadībā.

Ultraskaņas skaitītājus bija iespējams iegādāties, pateicoties SIA Lafivents ziedojumam uz ziedojuma līguma pamata ar nodibinājumu "Jaunrades fonds". SIA Lafivents ir dibināts 1996.gadā un ir viens no vadošajiem ēku mikroklimata risinājumu nodrošinātājiem Latvijas tirgū. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu izbūve, ēku vadības un automatizācijas risnājumu projektēšana un izbūve, ēku inženiersitēmu serviss.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Lauku inženieru fakultāte, kā arī Lauku inženieru fakultātes doktorantūras students M.Ruduks izsaka pateicību SIA Lafivents un nodibinājumam "Jaunrades fonds" par iespēju iegādāties skaitītājus, kā arī prof.A.Lešinskim par atbalstu.

Pievienots 27/11/2015