Pārlekt uz galveno saturu

Pie Jelgavas pils sabrauc konkursa „TopGear godalgas 2016” auto

5. oktobrī pie Jelgavas pils piestāja konkursa „TopGear godalgas 2016” automašīnas. Baltijā lielākā baroka stila pils izvēlēta kā viens no trim Latvijas pieturpunktiem ceļā no Viļņas uz Tallinu, kur tiks paziņoti konkursa uzvarētāji.

„TopGear godalgas” ir žurnāla „TopGear” Baltijas izdevumu gada auto konkurss. Šogad tas norisinās no 2. līdz 8. oktobrim, un, tāpat kā abās iepriekšējās reizēs, ietver braucienu no Lietuvas uz Igauniju. Latvijā automašīnu pieturvietas būs Jelgavā, Rīgā un Siguldā. Tālāk "TopGear" konkursa karavāna dosies uz Tallinu, kur 8. oktobrī tiks paziņoti godalgu ieguvēji.

Brauciens piektdien startēja Viļņas centrālajā laukumā pie pašvaldības ēkas. Jauno automobiļu karavānai un žūrijai no visām trim Baltijas valstīm labu ceļavēju novēlēja Viļņas mērs Remigijs Šimašus.

Uz starta līnijas nedēļu ilgajam ceļam stājās 16 jaunākie automašīnu modeļi, kuru vidū ir ne tikai sportiskie "Nissan Juke RS", "Renault Clio RS Trophy" un "Seat Leon Cupra 280", bet arī elektriskie "Kia Soul EV" un "Nissan e-NV200 Evalia". No greznākajiem auto var izcelt jaunos "Volvo XC90" un "Renault Espace".

"TopGear godalgas 2016" konkursā tiks noteikts ne tikai galvenā titula ieguvējs, bet arī uzvarētāji dažādās nominācijās. Vēl braucienam nesākoties, viens no karavānas automobiļiem titulu ir saņēmis – to tradicionāli piešķīra Viļņas mērs, kura izvēle šoreiz bija par labu elektriskajam mikroautobusam "Nissan e-NV200 Evalia". R.Šimašus savu izvēli pamatoja ar to, ka savu balsi atdod par nākotni un ka tieši elektriskajos automobiļos viņš to arī saskata.

Rakstā izmantota portāla „Delfi” un žurnāla „TopGear Latvija” galvenā redaktora Ilmāra Līkuma sagatavotā informācija.

Pievienots 27/11/2015