Pārlekt uz galveno saturu

Rudens semestrī LLU studējošo vidū arī 24 ārvalstu studenti

Šajā rudens semestrī LLU studijas sākuši un Jelgavas studentu dzīvē iekļāvušies arī 24 ārvalstu studenti – deviņi pilna laika studenti un 15 apmaiņas programmas "Erasmus+" dalībnieki.

LLU pilna laika studijās šogad uzņemti deviņi ārvalstu studenti. Septiņi no viņiem pamatstudijās studē veterinārmedicīnu, viens studē maģistrantūras programmā „Pārtikas zinātne” un viens – maģistrantūras programmā „Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”. Trīs studenti pie mums ieradušies no Vācijas, divi no Somijas, viens no Krievijas, viens no Nīderlandes, viens no Lielbritānijas un viens no Honkongas.

Šajā semestrī dažādus studiju kursus kopā ar Pārtikas tehnoloģijas, Meža, Lauksaimniecības un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studentiem apgūst arī 15 apmaiņas programmas Erasmus+ dalībnieki. Trīs no viņiem ir no Spānijas, divi no Vācijas, seši no Čehijas, trīs no Francijas un viens no Itālijas.  

LLU Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss norāda, ka ļoti intensīvs  darbs pie ārvalstu studentu piesaistes sākts tikai pirms gada: „LLU vadība ārvalstu studentu piesaisti ir noteikusi par vienu no savas darbības prioritātēm. Ir izstrādāta LLU darbības internacionalizācijas stratēģija. Ja citas Latvijas augstskolas jau ir labi atpazīstamas starptautiskajā  augstākās izglītības tirgū, īpaši Centrālajā Āzijā un Indijā, tad mēs savu atpazīstamību vēl tikai veidojam. Tāpēc darba šajā jomā vēl daudz.”

Viņš arī atklāj, ka šobrīd studijām angļu valodā LLU fakultātes piedāvā četras bakalaura, 12 maģistra un septiņas doktora studiju programmas: „Studenti ir nodrošināti  arī ar labiekārtotām istabiņām dienesta viesnīcās. Par viņu adaptāciju jaunajiem apstākļiem rūpējas gan studiju programmu direktori, gan arī vietējie studenti. Tomēr diezgan daudz vēl jāstrādā pie tā, lai visi administratīvie procesi un atbildīgās struktūrvienības arī spētu darboties "internacionalizācijas režīmā".”

Ārvalstu studentiem iejusties universitātes vidē un studentu ikdienas dzīvē Jelgavā palīdz arī starptautiskās organizācijas „Erasmus Student Network” Jelgavas biroja (ESN Jelgava) aktīvisti, rīkojot dažādus pasākumus.

Kā pirmais notika „Welcome Week” pasākums, kura laikā ārvalstu jaunieši iepazina Jelgavu, universitāti un Latviju. Tika organizēta ekskursija pa Jelgavas pili, Jelgavas pilsētu, Baskāju taku pie Valguma ezera Ķemeru nacionālajā parkā, kino pilsētiņu "Cinevilla" un Pūres šokolādes fabriku. Studentiem bija iespēja saliedēties un iepazīt vienam otru labāk arī studentu ballītē un „internacionālajās vakariņās”, kurās viņi gatavoja un prezentēja savas valsts tradicionālos ēdienus un dzērienus.

Ja vēlies kļūt par draugu LLU ārvalstu studentiem, pievienoties „ESN Jelgava” aktīvistu pulkam un uzzināt par turpmāk plānotajiem pasākumiem Erasmus+ apmaiņas programmā studējošajiem, droši sazinies ar „ESN Jelgava” prezidenti Ievu Robertu, rakstot uz e-pastu president-jelgava@esn.lv.

Sagatavoja Daiga Unferihta, Starptautiskās sadarbības centra ārējo sakaru koordinatore.

Pievienots 27/11/2015