Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadītas EKOSOC-LV publiskās apspriedes

Oktobra izskaņā notikušas divas Valsts pētījumu programmas 5.2. “Tautsaimniecības transformācija,  gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais  ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai – jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)” publiskās apspriedes.

2015. gada 26. oktobrī notika Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidija kopsēde, kurā piedalījās zinātnieki un vadošie pētnieki no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas universitātes, Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta, Latvijas Valsts Augļkopības institūta, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta un Latvijas Mežzinātnes institūta, “Silava” u.c.. Sēdē programmas vadītāja, Dr.habil. oec., prof., LZA akadēmiķe Baiba Rivža ziņoja par Valsts pētījumu programmas projektu 1. posma rezultātiem un 2. posma izaicinājumiem, kā arī par projekta 5.2.3. “Latvijas Lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā”aktuālākajām norisēm un nākotnē paredzētajiem pasākumiem.

Savukārt 2015. gada 29. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijā, Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēdē Dr. habil. oec., prof., LZA akadēmiķe Baiba Rivža ziņoja Par Valsts Pētījumu programmas 1. posmā paveiktajiem pētījumiem un programmas rezultatīviem  rādītājiem, kā arī iepazīstināja auditoriju ar apakšprojekta 5.2.3. “Latvijas Lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā” panākumiem un rezultatīviem rādītājiem. Par savu pētījumu norisi ziņoja arī projekta 5.2.4. “Sabiedrības atjaunošana, samazinot depopulācijas riskus, veicot tautas ataudzi un saiknes ar diasporu, sekmīgai Latvijas tautsaimniecības transformācijai” vadītājs Dr. habil. oec., prof. Juris Krūmiņš. Savukārt Dr. habil. oec., prof. Remigijs Počs ziņoja par projekta 5.2.1. “Izpētīt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un ārējos tirgos un sniegt priekšlikumus tās stiprināšanai.” iesaistītajām institūcijām, Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti un pētniecisko darbu, kurš paveikts projekta 1. posmā.

Pēc ziņotāju uzstāšanās notika plašas diskusijas par programmas panākumiem un problēmām, kuras būtu jārisina nākotnē.

Informāciju sagatavija LZA LMZN un LLMZA zinātniskā sekretāre Viktorija Zaļūksne.

 

Pievienots 01/12/2015