Pārlekt uz galveno saturu

HS “Rīga” pretojas, bet tomēr atzīst HK “Zemgale/LLU” pārsvaru

21. oktobrī Jelgavas ledus hallē pēc divu nedēļu pārtraukuma HK “Zemgale/LLU” Latvijas Virslīgas regulārā čempionāta spēlē atkārtoti pārspēj HS “Rīga” komandu ar rezultātu 7:1.

Divu nedēļu pārtraukums nesabojāja HK “Zemgale/LLU” spēlētāju formu un no pirmajām spēles minūtēm ripas kontrole nonāca viņu rokās. Savukārt HS “Rīga”, pēc komandu pēdējās savstarpējās tikšanās, manāmi piestrādājusi pie spēles aizsardzībā. Jelgavnieku ripas kontrole nedeva priekšrocības līdz pirmās trešdaļas ceturtajai minūtei, kad pēc Alda Āboliņa un Raimonda Vilkoita piespēlem spēles rezultātu atklāj Andis Āboliņš – 1:0. Trešdaļas turpinājumā jelgavnieki turpināja kontrolēt ripu, bet līdz nākamajiem vārtiem tika tikai septiņpadsmitajā minūtē. HS “Rīga” spēlētāji mēģināja lauzt spēles gaitu un pirmo reizi spēles laikā uz ilgāku laiku aizkavējās mājinieku aizsardzības zonā. Savā zonā aktīvi nospēlē Sandis Zolmanis, atgūstot ripu un veiksmīgi to piespēlējot Olafam Aplokam. Jaunais uzbrucējs izved ripu no savas zonas un izveido ātru pretuzbrukumu. Viesu uzbrucēji nepaspēj atgriezties savā aizsardzības zonā un nokavē Olafa Aploka piespēli Jurim Ziemiņam, kurš to ieraida pretinieka vārtos – 2:0. HS “Rīga” pēc diezgan veiksmīgas spēles aizsardzībā iesākumā, pieļauj vairākas kļūdas, kas noved pie tā, ka jelgavnieku raidītā ripa trāpa aizsargam slidā un veiksmīgi atlec pie Alda Āboliņa, kurš to ieraida vārtos – 3:0. Precīzas piespēles šajā epizodē tiek pierakstītas Jānim Bullītim un Andim Āboliņam.

Otrajā trešdaļā HS “Rīga” panāk iespējas biežāk viesoties HK “Zemgale/LLU” aizsardzības zonā un spēle notiek jau abās laukuma pusēs. Tomēr pārsvars un bīstamākas situācijas pie vārtiem veido jelgavnieki. Brīžiem šķiet, ka vārtu nu jau būs gūti, bet HS “Rīga” vārtsargs Denijs Romanovskis teicami pilda savu darbu. Jelgavnieku vārtsargam Nikoljam Žurkovam otrā trešdaļā, atšķirībā no pirmās, arī biežāk jāiesaistās spēlē. HK “Zemgale/LLU” tikai astoņpadsmitajā minūtē izdodas gūt panākumu. Pēc Alda Āboliņa un Jorena Grauda piespēlēm vārtus gūst Andis Āboliņš – 4:0. Atlikušās trešdaļas minūtēs jelgavnieki varēja gūt vēl vairākus vārtus, bet iztrūka veiksmes un precizitātes.

Trešajā trešdaļā HS “Rīga” spēja saņemties spēkiem un centās lauzt spēles gaitu sev par labu. Pa visām varītēm centās aizstāvēt savus komandas biedrus, iesaistoties dūru cīņās un rezultātā sēžoties uz sodīto soliņa. Ja pirmo vairākumu trešdaļā HK “Zemgale/LLU” neizmantoja, tad otrajā vairākumā pēc Alda Āboliņa piespēles vārtus gūsts komandas kapteinis Raimonds Vilkoits – 5:0. Seko kautiņš, kura rezultātā abu komandu spēlētāji nonāk uz sodīto soliņa. Pēc ripas izspēles HS “Rīga” spēlētāji aktīvi uzdarbojās jelgavnieku aizsardzības zonā, neļaujot ripai pamest zonu. Aktīvas darbības rezultātā rīdzinieki nonāk pie ripas un ar rikošeta palīdzību ieraida ripu Nikolaja Žurkova vārtos, kuram līdz šim pat īsti nebija iespējas iesvīst – 5:1. HS “Rīga” mēģināja turpināt iesākto stratēģiju un atspēlēties. Izdevās panākt tikai to, ka minūtes laikā abās komandās uz laukuma paliek pa četriem laukuma spēlētājiem. HK “Zemgale/LLU” spēle tādā režīmā nesagādā grūtības un viņi viegli notur ripu pretinieka aizsardzības zonā. Pēc vairākiem mēģinājumiem gūt vārtus ripa pēc Riharda Grigora un Sanda Zolmaņa piespēlēm nonāk pie aizsarga Mārtiņa Mežuļa, kurš ar elegantu metienu no zilās līnijas ieraida to vārtos – 6:1. Vārtu guvums bija tika skaists, ka pilnīgi nepārsteidza tas, ka Mārtiņš tika atzīts par spēles labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā. Pēc sestajiem gūtiem vārtiem jelgavniekiem vēl jāspēlē desmit minūtes un skaidrs, ka bez cīņas HS “Rīga” ledus laukumu nepametīs. Tā arī notiek. Nākošajās trijās minūtēs uz sodīto soliņa sēž četri rīdzinieki un trīs jelgavnieki. Spēlējot vairākumā HK “Zemgale/LLU” jūtas kā zivis ūdenī un jau trešdaļas piecpadsmitajā minūtē, pēc Sanda Zolmaņa un Jura Ziemiņas saspēles, no aizsardzības zonas centra Olafs Aploks ieraida ripu vārtos starp vārtsarga Denija Romanovska kājsargiem – 7:1. Pēc šiem zaudētiem vārtiem, HS “Rīga” zaudē to degsmi, kas bija trešdaļas sākumā un spēle noslēdzas ar HK “Zemgale/LLU” pārliecinošo uzvaru.

Vārtu guvēji: Andis Āboliņš (2 reizes), Aldis Āboliņš, Juris Ziemiņš, Olafs Aploks, Raimonds Vilkoits, Mārtiņš Mežulis.

Rezultatīvās piespēles: Aldis Āboliņš (3 reizes), Sandis Zolmanis (3 reizes), Raimonds Vilkoits (2 reizes), Juris Ziemiņš, Olafs Aploks, Rihards Grigors, Jorens Grauds, Jānis Bullītis.

Informāciju sagatavoja Ruslans Antropovs.

 

Pievienots 01/12/2015