Pārlekt uz galveno saturu

IN MEMORIAM. JĀNIS SPRUKTS (1948 – 2015)

29. oktobra vakarā mūžībā klusi aizgājis ilggadējs Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācībspēks un darbinieks Jānis Sprukts, kurš 40 savas darba dzīves gadus veltījis jaunās ekonomistu paaudzes izglītošanai, no kuriem nepilnus 20 gadus rūpējies arī par universitātes finansēm.

Jānis Sprukts dzimis 1948. gada 8. februārī Kaunatas pagasta Silagalā. Mācījies Kaunatas vidusskolā, pēc kuras absolvēšanas 1966. gadā viņa ceļi veduši uz Jelgavu – toreizējo Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Lauksaimniecības ekonomikas fakultāti (šobrīd Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte). Ieguvis ekonomista augstāko izglītību J. Sprukts darba gaitas sāka kā ekonomists Ludzas un Rēzeknes rajonu kolhozos, taču pēc trijiem gadiem 1974. gadā atgriezies LLU kā saimniecisko lietu prorektora vietnieks, kur arī pavadījis visu garo darba mūžu.

Kopš 1976. gada strādājis kā Lauksaimnieciskās ražošanas vadīšanas katedras asistents un vecākais pasniedzējs, Uzņēmējdarbības katedras lektors un sniedzis zināšanas saimnieciskajā analīzē vairākām studējošo paaudzēm. Turklāt kopš 1995. gada līdz pat aiziešanai pensijā 2014. gadā bijis LLU Lietu pārvaldnieks.

J. Sprukta zinātniskās intereses bija saistītas ar lopbarības ražošanas un izmantošanas ekonomiskās efektivitātes piena lopkopībā izpēti.

J.Sprukta izvadīšana notiks 4.novembrī plkst. 13:00 no Svētes kapu kapličas uz Svētes kapiem. Autobuss no pils Dienvidu vārtiem plkst. 12.15.

LLU kolektīvs izsaka dziļu līdzjūtību Jāņa Sprukta tuviniekiem un ir pateicīgs par viņa ieguldījumu universitātes attīstībā un cilvēciskajām īpašībām, kas vienmēr ienesušas darba vidē mieru, siltumu un gaišumu.

 

Pievienots 01/12/2015