Pārlekt uz galveno saturu

LIF mācībspēki piedalījušies konferencē par izglītības ilgtspējīgu attīstību

No 25. līdz 28. oktobrim LLU Lauku inženieru fakultātes mācībspēki piedalījās Baltijas universitāšu programmas (BUP) starptautiskā mācībspēku apmācības konferencē „Izglītība ilgtspējīgai attīstībai” Rogovā, Polijā.

Konferences mērķis bija apspriest izaicinājumus attiecībā uz izglītību ilgtspējīgai attīstībai, ilgtspējīgiem studiju materiāliem un mācīšanas pieredzi, ņemot vērā, ka ilgtspējīgas attīstības mērķi un universitāšu loma ir uzmanības centrā. Apsveicami, ka pasākumā piedalījās pārstāvji no visām Baltijas universitāšu tīkla valstīm, no dažādām universitātēm un profesionālajām jomām.

Konferencē piedalījās mācībspēki no Somijas, Zviedrijas, Polijas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Savukārt Latviju konferencē pārstāvēja LLU un Latvijas Universitātes mācībspēki. No LLU konferencē piedalījās 3 pārstāves no LIF - Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja, asociētā .profesore Sandra Gusta, Zemes ierīcības un ģeodēzijas katedras vadītāja, profesore Velta Paršova un profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Zemes ierīcība", direktore, asociētā profesore Vivita Baumane.

Konferencē tika nodrošināta iespēja apmainīties ar zināšanām un pieredzi, attīstīt prasmes un nodibināt profesionālos kontaktus. Konferences darbs tika organizēts gan lekciju, gan semināru, gan dalībnieku prezentāciju un posteru veidā, uzsvaru liekot uz visu dalībnieku aktīvu līdzdalību, un tika nodrošināts starptautisks forums diskusijām, veicinot profesionālu iemaņu un prasmju attīstību, kā arī jaunu zinātnisku ideju rašanos.

No konferencē sniegtajiem ziņojumiem tika gūtas jaunākās atziņas par risināmām problēmām un nākotnes izaicinājumiem šādos jautājumos:
• studijas kā līdzeklis virzībai uz ilgtspējīgas attīstības mērķi (SDGs);
• Baltijas universitāšu programmas e–materiāli un to izmantošana;
• studentu viedoklis par universitāšu ilgtspējību;
• kā ilgtspējību saprot mācībspēki;
• klimata izmaiņas – svarīgs aspekts Parīzes COP21 konferencē.

Semināru tēmas bija šādas:
• ilgtspējīga attīstība – izglītība ilgtspējīgai attīstībai (SD-ESD) materiāli un to pielietošana;
• jauktās studijas – patstāvīgais darbs un internets.

Konferences ietvaros arī tika organizēta Lodzas universitātes Arborētuma apskate, kas konferences dalībniekus sajūsmināja ar rudens krāsu daudzveidību.
Konference bija Baltijas universitāšu tīkla kopīgs pasākums, tās norisi nodrošināja Abo universitāte (Åbo Akademi University, Finnland) un Lodzas tehnoloģiju universitāte (Polija).

Informāciju sagatavoja V.Paršova un S.Gusta.

Pievienots 01/12/2015